Hlavní obsah

Začíná pražský Comic-Con. Komiksovou polívčičku si přihřeje i Škodovka

Foto: Škoda Auto

Festival popkultury si s auty asi moc nespojíte, ale na druhou stranu proč nezkusit oslovit cílovku, která se (třeba zatím) zajímá víc o Batmobil než o vlastní automobil? Škodovka takový nápad evidentně dostala.

Článek

Pro ty, kteří se v problematice neorientují a ani nikdy neviděli seriál Teorie velkého třesku: Comic-con je původem americká zábava, v zásadě festival s tematikou sci-fi, fantasy a hororu objevující se ve filmech i seriálech, knihách a komiksech, hudbě i hrách a v dalších formátech či médiích. Pro běžného smrtelníka možná trošku zvláštní zábava, ale pro všechny popkulturou nakažené je to ohromný svátek. A také příležitost provětrat svůj kostým Supermana nebo Harryho Pottera ve vybrané společnosti.

V programu jsou besedy, fotografování a autogramiády zahraničních i domácích herců a dabérů, komiksových autorů, spisovatelů, filmových tvůrců a dalších umělců i známých osobností. Dále hraní her a turnaje v nich, soutěže, workshopy, přednášky, prezentace, výstavy, koncerty, prodej fanouškovského zboží. Už chápete?

A teď k těm autům. Asi vás nepřekvapí, že na takto koncipované akci bude v první řadě elektromobilita jako doprava budoucnosti (ale už i současnosti). Kromě testovacích jízd s čistě elektrickým Enyaqem a plug-in hybridním Superbem iV připravila Škodovka vyloženě komiksovou zábavu – přímo v prostorách O2 universa bude vystaven Enyaq Coupé RS iV, který čeká celoplošné pokreslení na průhlednou fólii. Tužku si už brousí umělec-sketcher, co si říká @sketchnuto. Že to bude asi celkem divočina, s tím se dá nejspíš počítat.

Takže, pokud nemáte program na víkend, potřebujete vyvětrat výše zmíněný kostým a třeba si i vyzkoušet jízdu v elektromobilu, skočte si na Comic-Con. Akce začíná dnes, v pátek 14. dubna, a končí v neděli, O2 universum jsme už zmínili. Třídenní vstupenka přijde na 2890 Kč, jednodenní páteční stojí devět stovek, na sobotu je jednodenní vstup už vyprodán, lístky na neděli (za 1090 Kč) ještě koupíte.

Načítám