Hlavní obsah

Nabušené kombi po hvězdě filmu 60 sekund je na prodej. Bývalý rychlík Nicolase Cage má ostrý osmiválec a manuál!

Foto: Cadillac

Život máme jen jeden, tak proč si kupovat nudná auta? Tak přesně tímhle heslem se v roce 2013 řídil slavný americký herec Nicolas Cage (známý třeba z filmu 60 sekund), když si objednával svůj Cadillac CTS-V v kombíku, s manuálem a mocným osmiválcem. Nyní je tento skvost na prodej!

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

Škodovka má RS, Hyundai velké písmeno N a severoamerický Cadillac značí svoje ostré modely písmenem V. Psal se rok 2009 a výrobce představil už druhou generaci modelu CTS, která dorazila v karoserii sedan také v ostrém provedení V pyšnícím se kompresorem přeplňovaným osmiválcem z C6 Corvette ZR1.

Dále auto nabídlo balík moderních technologií včetně pokročilého adaptivního podvozku, takže americký sedan mohl směle útočit na rychlou německou prémii od Audi, BMW či Mercedesu. A v roce 2011 Cadillac přidal karoserii kombi. Fanoušci i média jásali.

Tohoto odvážného počinu si všiml i herec Nicolas Cage, který si v roce 2013 objednal právě diamantově černé CTS-V s batohem na zádech, osmiválcem, šestirychlostním manuálem, střešním oknem, sedadly Recaro nebo s disky v barvě grafitu a se žlutými brzdovými třmeny.

Superkombík

Podívejte se na dobovou oficiální fotogalerii ukazující zběsilé kombi od Cadillacu. Vychutnej si CTS-V v plné parádě!

I bez potvrzeného vlastníka jménem Nicolas Cage by auto mělo hodnotu, protože mezi léty 2011 až 2014 bylo vyrobeno pouze 1 767 kusů CTS-V kombi, přičemž pouze 514 z nich mělo manuál a 113 z celkového počtu černou diamantovou metalízu.

Cage kombík po čase prodal jistému doktorovi z Louisiany, který na něm najezdil bezmála 42 000 km. A ten jej letos prodal současnému vlastníkovi, Chrisu Cochranovi z Floridy. Chris vlastní firmu Auto Street USA, která se specializuje na prodej nějakým způsobem výjimečných vozidel. Koukněte na video, ať vůz vidíte v plné kráse.

Dohledali jsme, že provozovatel Auto Street USA vozidlo nechal zrepasovat, nafotit a pověsil jej na svůj web. Na fóru pro majitele cadillaců a svém facebooku ovšem zmínil, že jej prodá skrze aukční portál Bring a Trailer. A odhadovaná konečná cena? V přepočtu okolo dvou milionů korun.

Nicméně finální částka může být vyšší, a to hned ze dvou důvodů. Jednak je to zajímavé, unikátní a vzácné auto samo o sobě a také byla jeho vlastníkem celebrita Nicolas Cage. A to jsou argumenty, kvůli nimž lidé za vozidlo mohou zaplatit více, než se všeobecně očekává.

Načítám