Hlavní obsah

Připravte si kapesníčky, Clarkson a jeho kumpáni se loučí. Poslední epizoda The Grand Tour je za rohem, máme upoutávku

Foto: Prime Video

Jestli také obdivujete dobrodružství a tvorbu trojice Jeremy Clarkson, Richard Hammond a James May, připravte si kapesníčky. Blíží se totiž konec. Více než 20 let trvající a mimořádně úspěšná spolupráce brzy skončí poslední epizodou pořadu The Grand Tour.

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

A my už známe termín, kdy bude mít finální díl premiéru - stane se tak už 13. září, což je mimochodem pátek. Platforma Prime Video, na níž The Grand Tour najdeme, oznámení o poslední epizodě navíc doprovodila třemi fotografiemi z natáčení a také krátkou videoupoutávkou.

Rozlučka s show - a vlastně i celou trojicí - se odehrává v africkém státě Zimbabwe. Díl dostal jméno One For The Road.

Synopse k epizodě pak potvrzuje, že jde skutečně o poslední dobrodružství Clarksona, Hammonda a Maye. Trojice údajně ignorovala pokyny Andyho Wilmana, producenta pořadu, a vydala se do Zimbabwe ve třech autech, která slavní Britové chtěli vždy vlastnit.

Foto: Prime Video

The Grand Tour: One For The Road je posledním počinem slavné trojice.

Jeremy si vybral Lancii Montecarlo, Richard třílitrový Ford Capri a James Triumph Stag. Prime Video dále slibuje úžasný výlet krásnou krajinou, zakončený emotivním finišem na podivně známém ostrově. A na city hraje také poslední věta upoutávky, kdy Clarkson prohlásí: „Tak naposledy - jdeme na to.“

Clarkson, Hammond a May spolu v roce 2003 začali uvádět motoristický pořad Top Gear, který si hlavně díky nim získal obrovskou popularitu po celém světě.

V roce 2015 ale Clarkson musel Top Gear opustit poté, co uhodil producenta kvůli hádce o nedostupnosti teplého jídla během natáčení. Jeremyho dobrovolně následovali i Hammond a May, stejně jako producent Andy Wilman, další klíčová postava úspěšného formátu pořadu.

Foto: Prime Video

Také připravujete kapesníček?

Sehraný tým se pak upsal společnosti Amazon, pro kterou vytvořil show The Grand Tour dostupnou na platformě Prime Video. Každý z trojice hvězd navíc pro americkou firmu vymyslel i vlastní pořady, Jeremy například přišel s populární show o vlastní farmě, James zase natočil zábavné cestopisy z Japonska a Itálie, Richard se věnoval renovacím klasických aut.

O konci The Grand Tour se hovoří už několik měsíců, zvlášť po rozhovoru, který Clarkson v lednu poskytl The Times of London. V něm upřímně popsal svůj pohled. „Řídil jsem ve větší nadmořské výšce a severněji než kdokoli jiný. Už jsme s auty udělali vše, co s nimi lze udělat. Když jsme měli porady, tak lidé místo nápadů jen zvedali ruce,“ prohlásil. Týmu prostě už docházely a docházejí myšlenky a nápady.

Další problém je osobní. Podle Clarksona je natáčení cestopisných epizod The Grand Tour fyzicky nesmírně náročné. „A já jsem z formy, tlustý a starý,“ řekl Jeremy, který letos oslavil 64. narozeniny.

Konec spolupráce však neznamená, že by se televizní hvězdy chystaly do důchodu. Naopak, všichni tři se jistě pustí do nových projektů. U Clarksona je jasné, že pro Prime Video bude pokračovat v natáčení populární show o svém farmaření - Clarkson's Farm. S čím přijdou Hammond a May, zatím jasné není.

A my doufáme, že se přece jen všichni tři společně před kamerou ještě v budoucnosti objeví…

Načítám