Hlavní obsah

Clarkson, Hammond a May končí! Další společnou tvorbu už očekávat nemáme

Foto: Prime Video, Garáž.cz

Jeremy Clarkson, Richard Hammond a James May se pracovně rozchází. Legendární trojice, která nás baví už více než 20 let, další společnou tvorbu nechystá.

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

Zprávy o konci spolupráce slavného týmu televizních hvězd, moderátorů a nadšenců do aut se objevily už na konci loňského roku, nyní přichází jejich potvrzení. Tvrdí to alespoň britský deník The Daily Mail.

Clarkson, Hammond a May spolu v roce 2003 začali prezentovat motoristický pořad Top Gear, který si hlavně díky nim získal obrovskou popularitu po celém světě.

V roce 2015 ale Clarkson musel Top Gear opustit poté, co uhodil producenta kvůli hádce o nedostupnosti teplého jídla během natáčení. Jeremyho dobrovolně následovali i Hammond a May, stejně jako producent Andy Wilman, další klíčová postava úspěšného formátu pořadu.

Foto: Amazon

Tohle trio bláznů nám bude na obrazovkách chybět…

Sehraný tým se pak upsal společnosti Amazon, pro kterou vytvořil show The Grand Tour dostupnou na platformě Prime Video. Každý z trojice hvězd navíc pro americkou firmu vymyslel i vlastní pořady, Jeremy například přišel s populární show o vlastní farmě, James zase natočil zábavné cestopisy z Japonska a Itálie, Richard se věnoval renovacím klasických aut.

V únoru letošního roku měla premiéru epizoda Sand Job, jež by měla být předposledním dílem The Grand Tour. Rozlučku s pořadem zřejmě bude představovat epizoda odehrávající se v Zimbabwe, jejíž natáčení probíhalo v loňském roce.

Datum zveřejnění zatím neznáme.

Konec společné spolupráce však neznamená, že by se televizní hvězdy chystaly do důchodu. Naopak, všichni tři se jistě pustí do nových projektů. U Clarksona je jasné, že pro Prime Video bude pokračovat v natáčení populární show o svém farmaření - Clarkson's Farm. S čím přijdou Hammond a May, zatím jasné není.

A mimochodem, spekuluje se také o tom, že rozpad tria nebude současně znamenat konec The Grand Tour. Prime Video údajně zvažuje její pokračování s novými průvodci. Tak uvidíme.

Načítám