Hlavní obsah

Výbava v autě dokoupená přes displej. Mercedes ukazuje, jak si automobilky představují podnikání v dohledné budoucnosti

Video: Garáž.cz

Koupit si výbavu na pár kliknutí přes dotykovou obrazovku v autě? Mluví se o tom už nějaký čas, většina značek ale kolem malé automobilové revoluce zatím jen našlapovala. Jak by to v budoucnu mohlo fungovat, nám ukázal dlouhodobě testovaný Mercedes-Benz třídy E.

Článek

Nová generace třídy E - českého Auta roku 2024 - prošla uvnitř výraznou digitalizací, která přináší moderní multimediální systém s plejádou funkcí. Mezi nimi jsou například hry, aplikace třetích stran, ale také obchůdek, ve kterém si můžete dokoupit výbavu vozu.

Do Mercedesu lze dodatečně zakoupit třeba autokameru nebo asistenta pro manévrování s přívěsem. Další značky (mezi ty progresivnější patří například Tesla) už umějí za poplatek rozšířit paletu barev ambientního osvětlení, do budoucna však mají být možnosti ještě rozmanitější. Hovoří se třeba o tom, že si jen na omezenou dobu zakoupíte vyhřívání sedaček nebo volantu. Přestanete platit? Funkce v autě sice je, ale prostě se vám neodemkne.

Dnešní video, které si už teď můžete pustit výše, však nebude jen o dokupování výbavy. Podívali jsme se třeba i na chytrou mobilní aplikaci Mercedes me, která se stává jakousi prodlouženou rukou vašeho vozu. Obzvlášť pokud je elektrifikovaný. Na dálku si totiž takové auto můžete nejen předehřát nebo vychladit, ale kdykoliv i zkontrolovat stav jeho nabití.

To samozřejmě není všechno, ale více už v samotném videu!

Načítám