Hlavní obsah

SsangYong Torres na videu: 7 zajímavostí, které byste o korejském soupeři Kodiaqu měli vědět

Video: Garáž.cz

Torres už nějaký pátek brázdí české cesty a velkou část pozornosti uzmul především díky sympaticky nastavené cenové politice. Není to však jediná věc, kvůli které by se vám druhé největší SUV SsangYongu mohlo dostat do hledáčku.

Článek

Torres sice není vlajkovou lodí korejské značky – tou zůstává model Rexton s poctivou rámovou konstrukcí – bez debat je ale nejextravagantnější. Zatímco ostatní modely sází na spíše nekonfliktní design, Torres se rozhodl odvázat a zaujme nespočtem všelijakých vzhledových kudrlinek.

Ač auto vypadá robustně, že by se klidně i vrhlo do nějakého náročnějšího terénu, jeho doménou zůstávají pevné cesty. Pod off-roadovým kabátkem se totiž schovává technika menšího Koranda, se kterým Torres sdílí architekturu i pohonné varianty. Motor je v nabídce jediný – 163koňová benzinová patnáctistovka, již můžete kromě standardního šestistupňového manuálu a předokolky spojit s automatem a pohonem všech kol. Lesní cestu tedy slupne jako malinu, v těžkém terénu bychom ho ale netrápili.

S délkou 4,7 metru budou čeští zákazníci Torres nejčastěji poměřovat se Škodou Kodiaq. Proti ní sice nemá sedm míst, zase ale zaboduje solidním prostorem v obou řadách i obrovským zavazadlovým prostorem s objemem 839 litrů, respektive 703 litrů s rezervou.

Velmi netradiční je také pojetí interiéru, skoro se nechce věřit, že Korando a Torres vážně sedí na stejné platformě. Větší ze sourozenců je totiž uvnitř diametrálně odlišný – úzký digitální přístrojový štít a displej navíc pro ovládání teploty pod hlavní obrazovkou, podobně jako ve vozech Audi. Jaký to kontrast oproti Korandu se všedním uspořádáním a klasickým panelem s knoflíky a otočnými ovladači.

Nejsou to však jediné zajímavosti, které v souvislosti s Torresem stojí za zmínku. V neposlední řadě je tu cena… Ale to už jsme prozradili víc než dost, se vším ostatním vás rádi seznámíme ve videu přiloženém na začátku článku. Přejeme příjemnou podívanou!

Načítám