Hlavní obsah

Rozhovor s dakarským hrdinou Martinem Macíkem: Vítězný kamion je fuč. Blíží se velká dakarská akce pro české fandy!

Video: Garáž.cz

Půl roku po vítězném Dakaru, ale zároveň půl roku do toho dalšího. Ideální čas vyzpovídat letošního krále kategorie kamionů Martina Macíka, protože může nejen bilancovat úspěch s odstupem času, ale zároveň prozradit, jak vypadá jeho aktuální příprava.

Článek

Kalendář závodníka Martina Macíka se plní nejen pracovními a mediálními, ale teď už i závodnickými povinnostmi. O to víc jsme rádi, že si našel chvilku a zavítal k nám do podcastu Garáže, kde jsme jej mohli vyzpovídat o Dakaru vítězném, ale také o tom příštím, který se nezadržitelně blíží!

Došlo však i na celou řadu dalších témat. Třeba přípravu nového kamionu, protože ten letošní vítězný už Macíkovi neříká pane. Na nový ročník se připravuje v tréninkové liazce jménem Franta. A to nejen „nanečisto“, ale také v ostrém závodním tempu. A úspěšně, vždyť španělskou rallye Baja Aragon o víkendu vyhrál i s tímto „veteránem“!

Foto: MM Production

Macíkův Franta pořád umí! Na příštím Dakaru ale osedlá jiný stroj.

Probrali jsme také jezdeckou přípravu obecně, změny v pravidlech, jež si dakarští organizátoři chystají pro další ročník, ale třeba i velmi úzkou a intenzivní komunikaci s českou fanouškovskou komunitou, pro kterou se tým kolem Martina Macíka snaží stále něco vymýšlet.

Foto: MM Photo

Příští rok má Macík na co navazovat. Všichni čeští fandové budou jistě držet palce!

Jedna velkolepá akce je v plánu co nevidět. Už 10. srpna se totiž v Přerovské rokli uskuteční Posedlí Dakarem Open Air, kde budou kromě Martina Macíka k vidění i další velká jména dakarské scény, pestrá závodní technika v akci, bivaky a mnoho dalšího. Rozhodně se máte na co těšit! Veškeré podrobnosti včetně cen vstupenek najdete už teď na www.posedlidakarem.cz/openair.

Ale teď už si dejte náš společný videorozhovor výše!

Načítám