Hlavní obsah

Velkolepá automobilová akce s rodinným charakterem. Oldtimer Express chceme dál posouvat, říká zakladatel Zajíček

Video: Garáž.cz

Na jaře tohoto roku nemohla českou automobilovou komunitu minout akce zvaná Oldtimer Express, během které se nadšenci ve starých vozech vydali z Prahy do řeckých Athén. Výsledkem byla úžasná podívaná a příslib nové motoristické tradice.

Článek

Pět dní a dva a půl tisíce kilometrů z Česka přes Rakousko, Slovinsko, Chorvatsko, Černou Horu, Albánii a Řecko. To vše bez dálnic, mnohdy za volanty aut, která nemají ani posilovač, natož komfortní prvky typu klimatizace. Veteránská akce Oldtimer Express je evropského formátu, o to nadšenější jsme z jejího českého původu.

Za celým projektem stojí majitel mosteckého autodromu Josef Zajíček, který Oldtimer Express založil se svým tureckým parťákem. Už loňský premiérový ročník měl solidní parametry, letošní druhé vydání se však rozrostlo do až překvapivých rozměrů.

Foto: Autodrom Most

Josef Zajíček na startu nechyběl. Svůj povoz však musel na poslední chvíli změnit.

Zajíček nejenže akci organizuje, ale sám se postavil na její start. O intenzivním, benzinem provoněném zážitku jsme si povídali v novém díle našeho podcastu na Garáži. A byť letošní Oldtimer Express dorazil do cíle teprve nedávno, organizátorský tým už intenzivně přemýšlí nad ročníkem následujícím.

Foto: Autodrom Most

Startovalo se od Národního technického muzea v Praze.

„Příště chceme namotivovat lidi, aby vytáhli z garáží svá krásná, co možná nejstarší auta. U nich je to obzvlášť obdivuhodný výkon – jak v podání vozu, tak samotného řidiče. A samozřejmě je to i divácky mnohem atraktivnější,“ avizuje Zajíček, že bychom se příští rok mohli dočkat ještě pestřejšího startovního pole.

Foto: Autodrom Most

Startovní pole úspěšně v cíli!

Řeč však v průběhu rozhovoru přišla také na samotný mostecký autodrom. Na co všechno se letos mohou návštěvníci těšit? Jakými úpravami prošel okruh během zimní přestávky a co nového se chystá v dohledné době? A samozřejmě nesměla chybět ani otázka na F1 v Česku. Ale to už předbíháme, všechno podstatné se dozvíte ve videu výše!

Načítám