Hlavní obsah

Nová vlajková Mazda pro sedm je šmrncnutá luxusem. Třetí řadu nemá jen do počtu, šestiválcový nafťák potěšil spotřebou

Video: Garáž.cz

Japonská Mazda rozšiřuje nabídku svých modelů směrem nahoru. Po SUV CX-60 přichází větší CX-80, která je výrazně delší a pojme šest až sedm lidí. Ještě než dorazí na český trh, podívali jsme se na ni podrobně v nejnovějším videu.

Článek

Se „šedesátkou“ sdílí novinka technický základ a z velké části i nabídku motorů. Ona ostatně obě auta vypadají velmi podobně i zvenčí, bystré oko si ale okamžitě všimne několika zásadních rozdílů.

Nová CX-80 je na rozvoru protažená o pětadvacet centimetrů, což znamená nejen větší prostor pro posádku, ale i možnost třetí lavice. Standardně je novinka pětimístná, na výběr jsou však další verze pro šest nebo sedm lidí. Šestimístné provedení má uprostřed dokonce dvě kapitánská křesla připomínající cestování v první třídě, mezi nimi pak může být umístěna ještě multifunkční konzola s velkým úložným prostorem.

Interiér pečlivě prozkoumáváme ve videu, stejně jak si vyzkoušíme dostupnou techniku. Mazda CX-80 nabízí dva motory: plug-in hybrid do zásuvky bude prima volbou na krátké trasy a pro zákazníky, kteří mohou pravidelně nabíjet. Ale něco nám říká, že větší zájem bude o šestiválcový turbodiesel s objemem 3,3 litru, výkonem 254 koní a točivým momentem 550 newtonmetrů.

Jak nová Mazda CX-80 jezdí, čím nás v kabině mile překvapila a na kolik celá tahle paráda vlastně vyjde, to už se dozvíte ve videu samotném. A nezapomeňte nám dát dole v diskuzi vědět, co na novou vlajkovou loď japonské automobilky říkáte!

Načítám