Hlavní obsah

„Pražský autosalon“ nás čeká už na konci října: Nenechte si ujít 13. ročník Prague Car Festivalu

Foto: Racing expo

V pražských Letňanech se potkají tuningové klenoty, závodní speciály i historická vozidla a motocykly. Přijďte si o víkendu užít atmosféru motosportu a obdivovat unikátní vozidla.

Článek

Už za pár dní se ve veletržním areálu v Praze-Letňanech uskuteční 13. ročník Prague Car Festivalu. Termín akce je stanoven na 26. až 27. října 2024. Výstava je jednou z největších ve střední a východní Evropě a zaměřuje se na tuning, závodění a historické automobily a motorky.

Vstupenky

  • jednodenní vstupenka = 500 Kč
    • vhodné pro běžné návštěvníky
  • jednodenní vstupenka snížená = 350 Kč
    • platí pro děti do 120 cm, studenty a seniory nad 65 let
  • dvoudenní vstupenka = 800 Kč
    • na celý festival
  • dvoudenní vstupenka snížená = 600 Kč
    • platí pro děti do 120 cm, studenty a seniory nad 65 let

Program pražského festivalu

Letošní program je bohatý a těšit se můžete na širokou škálu výstav. Prohlédnout si můžete vzácné automobily, jako je třeba Maserati MC12, sporťák Lotus Emira nebo po česku upravené Porsche 911.

Na festivalu nebude chybět ani vítěz letošního Mistrovství České republiky v rally Dominik Stříteský a jeho mechanik Jaroslav Vančík. Se Stříteským si fanoušci mohou povídat na besedě a autogramiádě v sobotu i v neděli na podiu haly 2. Podívat se můžete i na vítězný vůz Škoda Fabia RS Rally2, který bude vystaven ve stejné hale.

Součástí historické výstavy SPIES HECKER Classic Expo bude i všech sedm generací ikonického Fordu Mustang. Na aukci se pak objeví třeba i historická Alfa Romeo 2000 GT Veloce po Karlu Gottovi.

Expozice Žena v autě

Letošní ročník představí zcela novou expozici s názvem Žena v autě. Ta se bude týkat ryze ženských témat spojených nejen s motorismem, ale i aktivním životním stylem. Chybět na výstavě nebude ani Ženské auto roku 2024 - Kia EV9.

Prohlédnout si budete moci i soutěžní vůz Citroën C2 VTS, který bude vystaven v rámci projektu #holkazavolantem mladé závodnice v rallycrossu Štěpánky Mottlové. Část expozice bude věnována i nejslavnější české automobilové závodnici Elišce Junkové.

Foto: Neznámý – Album representantů všech oborů veřejného života Česko-Slovenského, Volné dílo, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=11248631

Eliška Junková je naše nejslavnější závodnice.

Kromě expozic pro dospělé uvidíte i ukázku toho, jak závodí dětské hvězdy. Na venkovní ploše se budou prohánět mladí motocyklisté a závodníci na motokárách a sajdkárách. V případě zájmu tu pro vaše dotazy budou přítomni i jejich trenéři a týmy.

Fandit můžete ovšem i profesionálním jezdcům, kteří si vyzkouší závodění na špičkových závodních simulátorech. Pokud však obrazovky nejsou váš šálek kávy a chtěli byste okusit nějaký ten netradiční kousek v reálném životě, můžete si vybrat některý z připravených supersportů a vyrazit do ulic s vozy, jako je Lamborghini, Ferrari nebo Porsche.

Načítám