Hlavní obsah

Multikáry se sjedou tuto sobotu u Jihlavy, pořadatelé očekávají zlomení českého rekordu

Foto: Muzeum autíček

Kdo by neznal klasickou oranžovou či zelenou „multikáru“, kterou si oblíbili nejen pracovníci městských technických služeb? Tyto víceúčelové vozy se už v sobotu 22. června 2024 podruhé sejdou u Zámku Příseka plného malých autíček, kde se společně pokusí překonat český rekord z prvního ročníku. A vy můžete být u toho i s celou rodinou.

Článek

Vloni se na festivalu vozidel značky Multicar sešlo na 42 aut, letos jich v případě příznivého počasí pořadatelé očekávají více než 100. Jihlavský Zámek Příseka, kde najdete i krásné muzeum autíček, totiž už v sobotu 22. června 2024 uvítá ve svých prostorech majitele a příznivce rozličných „multikár“.

Druhý ročník oficiálně startuje od 11:30 hodin dopoledne, nicméně nájezd vozidel Multicar bude možný už v 9:00 hodin ráno. Kromě doprovodného programu typu soutěže, skákací hrad, závody RC modelů, občerstvení či kapela se můžete těšit i na moderování akce v podání Jiřího Havelky, který režíroval film Zahradníkův rok, o němž na akci bude řeč.

Foto: Muzeum autíček

Minule se sešlo 42 aut, letos se očekává 100.

Důvod je prostý, v tomto snímku totiž hraje hlavní roli známý herec a moderátor prvního ročníku srazu Oldřich Kaiser, který ve filmu prohání právě vůz Multicar, o čemž se budete moci v českých kinech přesvědčit sami už 18. července letošního roku.

Cílem pořadatelů je též překonat loňský český rekord v největším počtu vozů značky Multicar na jednom místě, což by se podle předpokladů mohlo podařit.

Do rodinného kalendáře si tak zapište datum 22. června roku 2024, místo Zámek Příseka ležící kousek od Jihlavy, startovní čas 11:30 hodin a vstupné zcela zdarma.

Související témata:
Zámek Příseka
Načítám