Hlavní obsah

Formule 1 míří do Prahy! Red Bull přiveze mistrovský monopost a velkolepou show

Foto: Red Bull

Úřadující šampioni F1 z Red Bullu jsou pověstní svými velkolepými akcemi. Jednu takovou teď přivezou do našeho hlavního města. Jmenuje se Red Bull Showrun a návštěvníci se rozhodně mají na co těšit!

Článek

Čeští fanoušci dostanou brzy exkluzivní příležitost vidět a slyšet skutečný monopost F1, aniž by museli opustit hranice své domoviny. Do České republiky totiž v sobotu 17. srpna přijede akce Red Bull Showrun, jejíž hlavní součástí je právě jízda vozu formule 1.

A ne ledajakého. Fanouškům se ukáže monopost RB7, mistrovský kousek z roku 2011, se kterým závodil čtyřnásobný mistr světa Sebastian Vettel a jeho stájový kolega Mark Webber. Nebude to však jen o formuli, kromě ní se na akci představí také duo Red Bull Driftbrothers nebo freestylový kaskadér Aras Gibieza.

Foto: Red Bull

Takto to bude vypadat v místě konání akce.

„Když přivezeme celou show do města, bývá to obvykle poprvé, co většina diváků naživo vidí závodní monopost. Když ho poprvé vidí a slyší zblízka, jsou šokováni, jak rychlý a hlasitý je. Proto jsme nadšeni, že můžeme Red Bull Showrun představit právě v Praze,“ stojí v oficiálním prohlášení rakouského výrobce energetických nápojů, jehož přesah z regálů s plechovkami je v posledních letech obrovský.

Foto: Red Bull

Protože je monopost RB7 ještě ze staré školy, v útrobách mu tepe atmosférický osmiválec s objemem 2,4 litru. Stovku vůz pokoří do tří sekund a jeho zvuk je… no, uslyšíte sami!

Zóna pro fanoušky bude otevřena již v pátek 16. srpna od 16 do 20 hodin. Hlavní program se uskuteční v sobotu od 10:00, kdy se otevírá fan zóna, o dvě hodiny později pak jednotlivé sektory. Samotná Red Bull Showrun bude probíhAt mezi druhou a půl pátou odpolední v Praze na Rohanském nábřeží. Vstupenky si můžete pořídit už teď, veškeré podrobnosti najdete na oficiálním webu akce.

A pokud to z nějakého důvodu nestihnete osobně, nezoufejte! Přímý přenos z velkolepé události bude vysílán na stanici Nova Action a streamovací platformě Voyo.

Načítám