Hlavní obsah

Do muzea po zavíračce: Svět Škodovek ukáže během muzejní noci dosud tajné exponáty, na pokec přijedou i zajímavé osobnosti

Foto: Lukáš Kukla

Do muzea po zavíračce chodí obvykle uklízečky, lapkové nebo správci, ovšem už v sobotu 21. září 2024 tomu bude ve Světě Škodovek jinak. Koná se zde totiž 1. muzejní noc, a proto brány areálu zůstanou otevřeny pro veřejnost až do velmi pozdních večerních hodin. Těšit se můžete na tajné exponáty i pokec s několika zajímavými lidmi.

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

Svět Škodovek je místo, které byste určitě měli navštívit. Najdete zde totiž vozy značky Škoda, jež mnohdy nemají ani v továrním muzeu v Mladé Boleslavi.

Svá tajemství muzeum Svět Škodovek poodhalí už v sobotu 21. září 2024 od 19:59 hodin, a to v rámci akce nazvané 1. muzejní noc. Znamená to tedy, že brány areálu zůstanou otevřeny pro širokou veřejnost až do 23:59 hodin téhož dne.

Večer a noc v muzeu vám nabídne ukázku nejen stálé expozice, ale i několika modelů dosud uložených v depozitáři, které běžné nemáte šanci vidět. Událost navíc navštíví legendy českého motorsportu Vladimír Berger a Milan Zapadlo, již budou po celý večer k dispozici pro rozhovory, focení nebo autogramy.

Na paškál si však budete moci vzít i majitele muzea, Pavla a Tomáše, kteří budou otevřeně odpovídat na otázky ohledně automobilů, ale i muzea samotného. A co je nejlepší, vstupné můžete, ale také nemusíte zaplatit. Je totiž dobrovolné.

Svět Škodovek najdete v bývalé výrobní hale Jawy mezi Čerčany a Poříčím nad Sázavou (ZDE přesný odkaz na Mapy.cz), dá se zde pohodlně a bezplatně parkovat, poté dojít pár kroků a už se dostanete k ploše o výměře 1 400 m2, kde bydlí unikátní škodovky všeho druhu.

Kromě 1. muzejní noci sem můžete dorazit v září 2024 od pondělí do neděle vždy od 10:00 do 17:00, zatímco v říjnu 2024 jen přes víkend a svátky ve stejný provozní čas. Muzeum pak oficiálně zavírá 30. října 2024 a znovu otevírá v dubnu 2025. Základní vstupné je mimo akci 1. muzejní noc standardně 200 Kč, zvýhodněné 150 Kč, rodinné 550 Kč. Více na webu www.svet-skodovek.cz.

Načítám