Hlavní obsah

Brno Grand Prix Revival 2024: Velkolepá motoristická slavnost se po dekádě vrací! Nabídne úžasné historické sporťáky i formule

Foto: Brno Grand Prix Revival

Poprvé od roku 2014 se na automodromu v Brně uskuteční Brno Grand Prix Revival, napínavé závody historických sportovních aut, ale také dobových formulových monopostů.

Článek

Akce zvaná Brno Grand Prix Revival se naposledy uskutečnila před deseti lety a organizátoři říkají, že šlo o nejvýznamnější událost historických závodních vozidel na území České republiky za posledních 30 let. A na tuto velkolepou slavnost by rádi navázali letošním ročníkem, který se uskuteční od 13. do 14. července 2024.

Na trati se objeví sportovní vozy, formule, cestovní automobily, motocykly i sidecary. V depu pak budou vystaveny vozy značkových autoklubů. Nebude to však jen o strojích samotných, ale také osobnostech. Do Brna se totiž v polovině července chystají i motoristické persony, které tu na automotodromu v posledních desetiletích závodily.

Foto: Brno Grand Prix Revival

Na startu se opět objeví úžasné kousky!

Návštěvníci se mohou těšit na série HGPCA (vozy Grand Prix do roku 1966), Masters F1 Racing Legends (z let 1966 až 1985), Masters Sports Car Legends (z let 1962 až 1976) nebo Endurance Legends (z let 1995 až 2016). K vidění toho ale bude mnohem více, veškeré podrobnosti včetně harmonogramu jednotlivých jízd najdete na oficiálním webu akce Brno Grand Prix Revival.

Foto: Brno Grand Prix Revival

Tato mapka vám v areálu pomůže nezabloudit.

Celý program odstartuje ukázkovými jízdami již v sobotu od osmé hodiny ráno. Pokračuje se kvalifikacemi a závody až do osmé hodiny večerní. Obdobně našlapaný bude harmonogram také v neděli, druhý den vyvrcholí závěrečnými ukázkovými jízdami v šest hodin podvečer.

Foto: Brno Grand Prix Revival

A tady ještě oficiální program akce.

Tam také pořídíte vstupenky na tuto parádní automobilovou akci. Základní vstup na tribuny stojí 390 Kč na jeden den, respektive 690 Kč na celý víkend. Na rozšířenou vstupenku na tribunu a do boxů si připravte 690, respektive 990 Kč. Pro ratolesti či početnější rodiny je pak připraveno zvýhodněné vstupné.

Načítám