Hlavní obsah

Toyota Land Cruiser z garáže Toma Hankse míří do dražby

Foto: Bonhams

Tom Hanks uklízí ve své garáži a zbavuje se dalších pro něj neužitečných vozidel. Po legendárním karavanu Airstream, který byl svědkem natáčení mnoha skvělých filmů, prodává herec také historickou Toyotu Land Cruiser FJ40 s modernější americkou technikou a pohodlnějšími sedadly z Porsche.

Článek

Obdivovatelé a sběratelé aut, motocyklů a dalších vozidel ze světa filmových hvězd mají opravdové žně. Na internetu se objevila zpráva o tom, že hollywoodský herec Tom Hanks prodává svůj ikonický karavan Airstream, který používal jako svůj druhý domov při natáčení filmů v letech 1993 až 2017, a teď podle nejnovějších informací prodává také vlastní Toyotu, s níž by nový majitel mohl zkusit tahat onen Airstream, pokud si tedy koupí obojí.

Aukční dům Bonhams bude 13. srpna 2021 na dražbě v golfovém klubu v kalifornském Carmelu prodávat slavnou Toyotu Land Cruiser FJ40, jejímž současným majitelem je právě herec známý z Forresta Gumpa, Trosečníka či Zachraňte vojína Ryana. Nevíme, jestli Hanks zkoušel touto Toyotou tahat svůj prodávaný karavan, ale podle informací z nabídky vůz upravil tak, aby byl konkurenceschopný nejen v terénu, ale také na běžných silnicích a dálnicích.

Foto: Bonhams

Tom Hanks si nechal svůj klasický Land Cruiser vylepšit, aby na silnicích udržel krok s moderními auty

Originální řadový šestiválec byl nahrazen výrazně modernějším 4,3litrovým vidlicovým šestiválcem Vortec L35 z dílen General Motors a celou úpravu zlegalizoval kalifornský Úřad pro opravy automobilů tak, aby bylo možné s vozem jezdit po veřejných komunikacích. Hanks navíc patří k filmovým hercům se zájmem o řízení a všech 180 koní novějšího motoru si užíval s pětistupňovou manuální převodovkou.

Slavný herec při výměně motoru za výkonnější nic nepodcenil, takže modernizovaný Land Cruiser stojí na vylepšeném podvozku s tlumiči Emu a odolnějšími náboji kol Warn, nově přidané posilovače brzd a řízení usnadňují ovládání vozu a lepším jízdním vlastnostem v terénu napomáhá sada pneumatik Toyo Open Country 31×10,5R 15LT s odpovídající rezervou.

Foto: Bonhams

Potřebujete certifikát pravosti? Podpis Toma Hankse je nejlepším důkazem, že Land Cruiser byl skutečně jeho

Modernizace se nevyhnula ani interiéru, který je vybaven pohodlnějšími koženými sedadly z moderních Porsche, přičemž originální sedačky jsou „přibaleny“ k vozu. Hanks si také dopřál vylepšené audio s přidanými reproduktory vzadu. Nečekejte však prémiový audiosystém věhlasné značky, protože se jedná o obyčejné stereo Sony s kazeťákem.

A za kolik se Hanksův vlastnoručně podepsaný Land Cruiser prodává? Aukční dům Bonhams jej nabízí v aukci bez rezervy, tedy bez omezení minimální prodejní ceny, tudíž vítězí nejvyšší nabídka. Předpokládaná cena se pak pohybuje v rozmezí od 1 600 000 do 2 700 000 Kč, ale může být i vyšší. Vše záleží jen na tom, zda se dražby zúčastní zájemce, který jej bude chtít za každou cenu.

Reklama

Načítám