Hlavní obsah

K vodě, nebo do hor? Představujeme vám 10 nejlepších autokempů na Slovensku

Foto: Pebble

Vaše cesty vedou přes sousední Slovensko a přemýšlíte, kde se ubytovat? Nabízíme vám deset autokempů, které na Google Mapách dosáhly nejvyšších hodnocení. Dozvíte se, kde si můžete půjčit loďku, kde můžete navštívit slovenské aquaparky nebo třeba jaký kemp se nachází u nejvyšší slovenské hory. Na konci článku si můžete prohlédnout mapu všech kempů.

Článek

1. Camping Pullmann

Kemp Pullmann se nachází u jezera Sĺňava a řeky Váh, asi kilometr od lázeňského města Piešťany. Kempovat zde můžete v karavanech, obytných autech a stanech. Kromě plavání v jezeře můžete vyzkoušet i windsurfing, vodní lyžování, kanoistiku nebo třeba jachting.

Zvláštností na jezeře je uměle vytvořený ptačí ostrov, který je chráněnou rezervací a zároveň součástí dědictví UNESCO. V kempu samotném je k dispozici pétanque, stolní tenis nebo místo na workout se čtyřmetrovým lanem. V oblasti také můžete vyjet na oblíbený cyklookruh kolem zmíněného jezera.

Foto: Camping Pullmann

Camping Pullmann.

2. Lodenica na Mlynčoku

Tábořiště se nachází na řece Hron, asi 12 kilometrů od Banské Bystrice, mezi obcemi Lučatín a Slovenská Lupča. Na místo můžete přijet karavanem, ubytovat se můžete mimo něj třeba i ve stanu. Na loděnici máte k dispozici několik možností sportovního vyžití: Plážový volejbal, stolní tenis a dostatečný prostor pro jiné míčové hry. Pro děti jsou tu k dispozici prolézačky, lezecká stěna, pískoviště, trampolína a další. Pokud byste chtěli vyplout, můžete si v loděnici půjčit lodě a vybavení.

Foto: Lodenica na Mlynčoku

Lodenica na Mlynčoku.

3. Camp Pacho

Camp Pacho se nachází v areálu Koliby Pacho u obce Veľká Čausa. Kemp je situován v upraveném a klidném areálu, připomínajícím malou dřevěnou vesničku. Jsou zde k dispozici místa pro karavan a jiné obytné vozy, stany nebo luxusní dřevěné sruby. Vykoupat se můžete v laminátovém bazénu. Zarelaxovat si můžete i v saunovém světě s možností objednání masáže. Pro vaše děti je zde i venkovní dětské hřiště se skluzavkou, houpačkami a trampolínami. Navečer lze využít jedno ze dvou krytých ohnišť, případně si můžete půjčit gril. Pokud dostanete chuť na tradiční slovenskou kuchyni, navštivte restauraci Koliba Pacho.

Foto: Camp Pacho

Camp Pacho.

4. RIJO Camping VYSOKÉ TATRY Stará Lesná

Kemp je situován na východ směrem od Lomnického štítu, nedaleko obce Tatranská Lomnica. Gerlachovský štít je od kempu vzdálený asi 11 kilometrů. Hosté si v hodnoceních pochvalují pěkné výhledy na pohoří Vysokých Tater. Ubytování na místě je možné v karavanech a stanech. Pokud se chcete vydat na túru do hor, můžete si dokonce zarezervovat horského průvodce. V okolí máte kromě turistiky také několik variant tras pro horská kola. Odpočinout si můžete v nedalekém Popradu, kde se nachází jeden z nejlepších slovenských aquaparků.

Foto: RIJO Camping Vysoké Tatry, Stará Lesná

RIJO Camping Vysoké Tatry, Stará Lesná.

5. Autocamping Vavrišovo

Kemp je součástí obce Vavrišovo a je situován u řeky Belá. Z kempu budete mít přímý výhled na vrch Kriváň i na štíty Západních a Nízkých Tater. Kemp umožňuje ubytování ve stanech, karavanech a obytných autech, případně si můžete pronajmout chatku. Pokud byste se chtěli vykoupat, navštivte termální koupaliště v obci Liptovský Ján, které je od kempu vzdálené asi sedm kilometrů. Další možností je Aquapark Tatralandia Liptovský Trnovec, který je od autokempu vzdálený 14 kilometrů. Nabídka aktivit v kempu je různorodá - od houpaček po střelbu z luku.

6. Camping Belá

Camping Belá se táhne podél řeky Varínka a je situován mezi vesnicemi Belá a Terchová. Kemp je ideálním místem, odkud vyjít na výlet do přilehlého pohoří Malá Fatra. Ubytovat se můžete ve stanu, v karavanu, pronajaté chatce nebo bungalovu. Okolí Terchové nabízí až 262 kilometrů vyznačených cyklistických tras. Cesty jsou určené jak pro rekreační turisty, tak pro vyznavače náročnější horské cyklistiky. Pro děti jsou v kempu k dispozici různá hřiště a trampolíny.

Foto: Camping Belá

Camping Belá.

7. ATC Trusalová

Autocamping Trusalová se nachází nedaleko města Turany v okrese Martin. Kempem protékají dva potůčky se dvěma vodopády. Kemp je součástí jižní části pohoří Kriváňská Malá Fatra. Ubytovat se zde můžete v karavanu, obytném autě, ve stanu nebo chatkách. V okolí je několik vodních útvarů - řeka Váh, vodní nádrž Krpeľany a nad ní turisty oblíbené Kraľovanské jezero. To vzniklo zatopením původního kamenolomu a dnes je turisty vyhledáváno nejen pro svoji tyrkysově zbarvenou vodu. Pro děti jsou kromě koupání k dispozici i hřiště, stoly na ping-pong, obří šachy a mnoho dalších aktivit.

Foto: Autokemp Trusalová

Autokemp Trusalová.

8. Kemp Oravice

Kemp Oravice se nachází necelé čtyři kilometry od hranic s Polskem. Rozkládá se v oblasti Západních Tater, nedaleko Skorušinských vrchů. Na místě můžete obývat karavan, bungalov nebo pokoj ve studiové chatě, stanování je samozřejmostí. Vykoupat se můžete v nedalekém termálním Aquaparku Oravice. Pro aktivnější pobyt můžete vyrazit na vysokohorskou turistiku nebo vyjít na vycházku do okolní přírody. Odpočinout si můžete třeba v bufetu se zastřešenou terasou. V kempu najdete i prolézačky a houpačky.

Foto: Kemp Oravice

Kemp Oravice.

9. Camp Košice

Camp Košice se nachází na jižním konci města Košice. Ubytování u druhého nejlidnatějšího města Slovenska se nabízí zejména těm, kteří nelpí na umístění kempu v přírodě. Do Košic to budete mít čtyři kilometry a košické letiště je od kempu vzdálené necelý kilometr. Na místě si kromě ubytování ve stanu či karavanu můžete pronajmout apartmán, mobilní domek nebo chatku. Camp Košice je ideálním místem pro návštěvu východoslovenské metropole.

Foto: Camp Košice

Camp Košice.

10. Camping Vodník

Tento kemp je součástí obce Jur nad Hronom, v Nitranském kraji. Jak už název napovídá, kemp je situován u řeky Hron a je ideálním místem pro vodáky. Ubytovat se samozřejmě můžete i ve stanu, karavanu a v chatkách. K pronájmu na sjíždění řeky jsou zde různé druhy plavidel - rafty, paddleboardy nebo čluny. Pokud byste ovšem chtěli spíše na kolo, můžete vyzkoušet cyklotrasu, která je součástí Pohronské cyklomagistrály, a kterou kemp samotný křižuje. Kemp nabízí také pronájem vybavení pro rybolov.

Foto: Camping Vodník

Camping Vodník.

Mapa slovenských autokempů

Načítám