Hlavní obsah

Chystáte se na dovolenou do Rakouska? Vybrali jsme 10 nejlepších autokempů!

Foto: Airstream
Aktualizováno

Rádi byste si zajeli na dovolenou do rakouského autokempu? Přinášíme vám deset z těch nejlépe hodnocených. Vybírali jsme podle hodnocení ze serveru camping.info, což je nejnavštěvovanější online průvodce pro kempování v německy mluvících zemích. Dozvíte se také, jaké mají kempy ceny, u jakých kempů jsou jezera a kam se vydat s dětmi.

Článek

1. Camping Grubhof

Kemp Grubhof se nachází v salcburské oblasti, mezi obcemi Lofer a Sankt Martin bei Lofer. Tento alpský kemp je situován u řeky Saalach, která je největším přítokem řeky Salzach. Grubhof je klidný kemp, vhodný pro rodiny s dětmi. Dojedete sem s autem i karavanem a jsou zde prostory i pro ubytování ve stanech, chatkách nebo pokojích. Ceny se pohybují od 45 eur za jednu noc.

V bohaté nabídce jsou hřiště na volejbal nebo fotbal, herna pro děti a další sportovní prostory. Navštívit můžete například i lázně nebo saunu. V luxusním kempu nechybí ani množství sanitárních zařízení. Koupání v řece je možné, pokud je hladina nízko, zároveň ovšem na vlastní riziko.

2. Camping Murinsel

Kemp se nachází v severní části vesnice Großlobming, která je součástí spolkové země Štýrsko. Kemp Murinsel je situován v klidném prostředí u řeky Mury. V blízkosti je i malé jezírko, ve kterém si můžete zaplavat. Najíte se v místní restauraci a pro děti je zde hřiště. Kempování na tomto místě je vhodné pro rodiny s dětmi, samotné páry, seniory, ale i hosty se psy. Karavan zaparkujete na jednom z 80 míst, která disponují přípojkami na vodu, elektřinu a odvodem kanalizace. Za noc zaplatíte zhruba 30 eur. Z kempu můžete vyrazit na pěší výlety do okolí nebo navštivte závodní okruh Red Bull Ring.

3. Natürlich Hell Camping & Aparthotel

Další na seznamu těch nejlépe hodnocených rakouských kempů je Natürlich Hell Camping & Aparthotel na území spolkové země Tyrolsko v západní části Rakouska. Moderní kemp nabízí několik různých velikostí parkování pro váš karavan. Místa jsou vybavena přípojkami a bezdrátovou sítí. Pro děti je tu vyhřívaný venkovní bazének, brouzdaliště nebo hřiště na fotbal, volejbal a basketbal. Dále se zde nachází i velký venkovní bazén, sauny a solárium. Ceny se odvíjí od aktuální sezony, nejnižší částky se pohybují kolem 40 eur za noc. Celá rodina může využít místa určená pro grilování a táboráky. Kemp nabízí i organizované výlety a túry.

4. Camping Sonnenland

Camping Sonnenland se nachází u hranic s Maďarskem. Místo disponuje malým jezírkem. Součástí jezírka je oblast, kde můžete nechat koupat svoje psy. Pro vaše mazlíčky je zde i pláž, psí hřiště, nabídka agility kurzů a sprcha pro psy. Na místě je možné si pronajmout místo pro auto, motorku nebo větší, zařízenější plochy s přípojkami. Zvlášť si lze také pronajmout koupelnu. Za jednu noc zaplatíte přibližně 30 eur. Pro děti je zde možnost nahlédnout do klokaního výběhu a zvířata krmit. Dále se mohou jít podívat na kozy, králíky nebo želvy. Kromě zvířat je zde i několik dalších aktivit, do kterých se mohou děti zapojit - například jízda na vodním hadovi, skákání na obřím balonu nebo vodní skluzavka.

5. Camp MondSeeLand

Camp MondSeeLand se nachází nedaleko jezera Mondsee na východ od Salcburku. Kemp je obklopen loukami, lesy a horami. Z místa budete mít výhled na hory Schafberg a Drachenwand. K pronájmu jsou místa u jezírka, prémiová místa v centru přírody nebo místa pro stan. Jedna noc vás bude stát přibližně 33 euro.

Zaplavat si můžete v místním vyhřívaném bazénu a pro děti je v nabídce bohatě vybavené dětské hřiště. Pokud byste se chtěli vykoupat v jezeře, nejteplejším v oblasti je Irrsee. Na jezerech je možné také surfování, potápění a mnoho dalších vodních aktivit. V přilehlé vesnici Mondsee můžete navštívit jeden z nejdůležitějších architektonických monumentů v Rakousku - baziliku sv. Michaela.

6. Camping Ötztal Längenfeld

Kemp se nachází v srdci Ötztalu, což je 67 kilometrů dlouhé alpské údolí v rakouské spolkové zemi Tyrolsko. Kempování je obklopeno stromy, horami, křišťálově čistou alpskou vodou a zdravým vzduchem. K pronájmu jsou různě velká místa na karavan s potřebnými přípojkami. Cena za jednu noc je zhruba 45 eur. Můžete navštívit lázeňské centrum Aqua Dome nebo je na místě možné si zaplavat ve venkovním vyhřívaném bazénu. Kemp nabízí i jiné aktivity - dětské hřiště, stolní tenis nebo stolní fotbálek. Milovníci horských kol se v kempu Ötztal Längenfeld rozhodně neztratí. Propracovaná síť tras pro horská kola vás zavede do nejmalebnějších míst regionu a odlehlých údolí.

7. Camping Brunner am See

Tento kemp se nachází u korutanského jezera Millstätter See. Kemp je obklopen horami a slibuje jedny z nejkrásnějších pláží na zmíněném jezeře. K pronájmu jsou parkovací místa různých velikostí s přípojkami na vodu, elektřinu a odpad. Místa jsou k pronájmu i přímo u břehu jezera. V něm se můžete vykoupat, potápět se, šnorchlovat nebo třeba půjčit loďku. Děti se mohou vyřádit na jednom ze čtyř hřišť, na kterých si mohou zahrát plážový volejbal nebo stolní tenis. Součástí hřišť je i oblast pro grilování. Cena za jednu noc je přibližně 45 eur. Pokud byste se chtěli vydat na túru, navštivte biosférickou rezervaci Nockberge nebo Vysoké Taury, což je nejdelší a nejmohutnější horský systém rakouské části Východních Alp.

8. Erlebnis Resort Aufenfeld

Letovisko se nachází v pohoří Zillertalských Alp, které jsou významnou součástí Centrálních krystalických Alp. K pronájmu jsou zde jak parkovací místa různých velikostí, tak i apartmány. Vybavenost, co se přípojek týče, závisí na velikosti pronajatého místa. Součástí kempu je zábavní park s koupacím jezírkem, vodopádem a místem pro opalování. Pokud byste se chtěli vykoupat ve vnitřních prostorách, můžete využít bazén s teplotou vody třicet stupňů a relaxační zónu. Jsou zde i finské sauny, parní a solné koupele, solárium nebo infračervené kabiny. Za jednu noc zaplatíte asi 45 eur.

9. Seecamping Berghof

Seecamping Berghof je situován u jezera Ossiach mezi zalesněným horským hřebenem Ossiach Tauern a vyhlídkovou horou Gerlitzen. Kemp se nachází na jižním břehu a má tradici již přes 65 let. V ubytování máte na výběr mezi klasickými parkovacími místy pro karavany, místy pro stany nebo se můžete ubytovat v mobilním domku, případně i v prémiovém rekreačním domě. V jezeře Ossiach se dá koupat, potápět nebo opalovat na jedné ze dvou dostupných pláží. Ve vodě je také možnost hrát vodní volejbal nebo zkusit místní Aquajump - vyhlášenou vodní trampolínu. A pokud plánujete vyjít na túru, zkuste pohoří Nock. To je nejzápadnějším a nejvyšším pohořím Gurktalských Alp. Za jednu noc zaplatíte kolem 40 eur.

10. Sportcamp Woferlgut

Tento kemp se nachází asi 25 kilometrů od hory Großglockner, nejvyššího vrcholu Rakouska. Je součástí spolkové země Salcbursko a vzdálený zhruba hodinu autem od Salcburku. Možností ubytování je několik. K dispozici jsou různě velká parkovací místa pro karavan, obyčejná i hotelová apartmá a samostatné pokoje. Kemp má v nabídce až pět vyhřívaných bazénů, které jsou vhodné pro sportovce, ale i rodiny s dětmi. Pro děti jsou zde vodní hřiště nebo skluzavky. V lázeňské části si můžete zajít na masáž a různé další procedury. Pokud byste byli v náladě na cyklistiku, na stránkách kempu si můžete vyhledat trasy různých délek, převýšení a obecně obtížností. Cena za jednu noc je přibližně 45 eur.

Mapa rakouských autokempů

Načítám