Hlavní obsah

S obytným Transitem z Ameriky zvládnete dovolenou kdekoliv

Foto: Storyteller Overland

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Američané ze Storyteller Overland představuji obytňák, se kterým můžete vyrazit kempovat i do terénu. Oblíbený Ford Transit ve verzi se sofistikovanou čtyřkolkou se po jejich zásahu může pochlubit šikovně vymyšlenou elektrickou sítí, komfortním interiérem a solidní výbavou pro přežití v divočině. Představujeme vám nový Storyteller Overland Mode LT.

Článek

Storyteller Overland je na americkém trhu známý výrobou obytných dodávek na bázi Mercedesu-Benz Sprinter. V loňském roce uvedl na trh modernizovanou modelovou řadu Mode 4×4 s variantami Beast, Stealth a Classic, jimiž chce zaujmout potenciální zájemce o obytňáky s terénními schopnostmi.

Už dlouhou dobu si americká společnost z Alabamy pohrávala s myšlenkou vyvinout dostupnější terénní obytný vůz na základech populárního Fordu Transit, ale realizaci nápadu komplikovala absence pohonu všech kol v nabídce výrobce. Až s modelovým rokem 2020 se čtyřkolka znovu stala výbavou Transitu Trail a cílevědomý tvůrce „bydlíků“ mohl pokračovat ve vývoji nejnovějšího obytňáku, aby jej po celkových 3 letech uvedl na trh s oficiálním názvem Storyteller Overland Mode LT.

Foto: Storyteller Overland

Storyteller Overland Mode LT je vybaven pro kempování mimo civilizaci

Nový Transit s označením Mode LT je menším obytňákem než tradičnější Sprintery od Storyteller Overland, ale stále nese vizuální prvky a užitečnou výbavu po vzoru sourozenců původně z Mercedesu. Je vybaven robustním střešním nosičem s větrným štítkem snižujícím aerodynamický hluk, trubkovým žebříkem na boku, stupačkami a odolnými koly Storyteller Transition s pneumatikami 245/65/16.

Napájení elektrické sítě vozidla při kempování zajišťují 90wattové solární panely s možností rozšíření až na 600 W. Celkem je ve voze deset zásuvek na „amerických“ 110 V, tři 12voltové zásuvky, 6 USB portů a nechybí ani připojení pro napájení vozu ze silného externího zdroje. Standardní výbavou Transitu Mode LT je rovněž 80litrová nádrž na čistou vodu a 90litrová odpadní nádrž.

Storyteller Overland sice nezveřejnil fotografie ani rozvržení interiéru, ale můžeme očekávat, že bude vycházet z již prodávaných Sprinterů. Internetové stránky výrobce však alespoň odhalují připravovanou výbavu, která bude zahrnovat postel Dreamweaver s možností přestavby na pracovní plochu, otočná přední sedadla, dvoumístnou rozkládací pohovku Groovelounge, nezávislé topení, izolaci z ovčí vlny a dost prostoru například pro kola.

Nejdůležitější zprávou pro potenciální zájemce však je skutečnost, že výrobce bude prodávat Transit Mode LT za dostupnější cenu než všechny Sprintery. Zatímco základní cena nejlevnějšího obytného Sprinteru po přestavbě startuje na 157 747 amerických dolarech (3 435 000 Kč), obyčejnější Transit bude začínat na 153 748 dolarech (3 347 000 korunách).

Reklama

Související témata:
Načítám