Článek
Zní to docela jednoduše – uvařit auto. Jenže realizace je složitější. Musíte si najít dost odlehlé místo (z bezpečnostních důvodů), připravit obrovský hrnec, nalít do něj tak deset tun vody, nachystat pár tun palivového dřeva a několik pytlů koření, které dodá polévce správný říz. Na rozdíl od rybí polévky je ale příprava „masa“ podstatně jednoduší. Žádné čištění, žádné kuchání, žádné porcování. Stačí sehnat Ladu, kterou nikdo nebude postrádat, a z odtahovky ji strčit rovnou do kotle. A pak už jen pravidelně přikládat dříví a čekat…
Proces vaření se na autě pochopitelně podepsal – poškozený lak, zničený interiér a mechanika… No, je to ruské auto, takže by nejspíš i nastartovalo a mohlo dál jezdit. A polévku? Tak tu bychom vážně raději neochutnávali…