Hlavní obsah

Lucie Borhyová je už pět let věrná luxusní automobilové značce, kterou u nás stále dost lidí nezná. Jako první však řídila daleko skromnější auto

Foto: DS Automobiles

Kdo by neznal Lucii Borhyovou? Jde o jednu z hlavních stálic našich televizních obrazovek, která nikdy neztrácí úsměv a pokaždé platí za symbol elegance. Ovšem věděli jste, že Lucie má i docela pestrý motoristický život a už pět let řídí auta jedné mladé značky, o které jste možná ještě neslyšeli?

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

Mnozí z vás se na ni už 25 let dívají skrze televizní obrazovky, nikdy neztrácí úsměv, vystudovala gymnázium v Neratovicích a Vyšší odbornou školu publicistiky v Praze.

Řeč je o tváři Televizních novin, moderátorce, herečce a držitelce řady profesních ocenění Lucii Borhyové. Všichni ji znají jako „zprávařku“, ale jaká je Lucie jakožto řidička, která auta ji (ne)baví a čím teď jezdí? Možná budete překvapeni…

Jaké auto jste řídila jako úplně první a jaký vůz jako první vlastnila?

To si pamatuju naprosto přesně. Poprvé jsem řídila auto svého tehdejšího přítele, a to Škodu 120.

Foto: Renault

První vlastní auto Lucie Borhyové byl Renault Twingo.

Moje první vlastní auto byl v mých 19 letech Renault Twingo. Malé autíčko ideální pro naučení se. Potom jsem měla Peugeot 206 CC a další vozy.

Vzpomenete si na svoji první pokutu, za co byla?

No, můj první prohřešek byl asi za parkování. Jako holka, která ráda nosí vysoké podpatky, chci obvykle parkovat co nejblíž místu, kam jedu. Nikdy bych ale nezaparkovala na místě určeném pro invalidy nebo na jiném vyhrazeném stání. A pak následovalo pár pokut za rychlost.

A co nějaký motoristický průšvih nebo veselá příhoda za poslední dobu?

V autě trávím hodně času, protože do práce na Barrandov jezdím přes celou Prahu. Auto je můj druhý domov, moje kancelář. Takže asi vše zajímavé, co se tam může stát. Z toho negativního soudku mě naštěstí nic nenapadá.

Jsou typy vozů, které nemáte ráda?

Nelíbí se mi takové ty transity, hranaté krabice, dodávky všech velikostí. Ty bych nechtěla řídit ani vlastnit. Líbí se mi spíše oblejší tvary, ovšem u jednoho německého teréňáku bych udělala výjimku.

Foto: DS Automobiles

Lucie Borhyová jezdí auty značky DS Automobiles už pět let.

A naopak, které typy automobilů vám vyhovují?

Mám ráda SUV. Líbí se mi vyšší auta a ještě lépe s matnými laky nebo fóliemi. Slabost mám pro luxusní SUV včetně mojí DS 7, se kterou jsem maximálně spokojená.

Jaká jsou pro vás jakožto ženu nejdůležitější kritéria při volbě auta?

Já jsem klasická holka. Pro mě je důležité, abych se v autě cítila bezpečně, protože v něm vozím děti. A čím je z mého pohledu vůz vyšší a robustnější, tím je bezpečnější a mám z něj lepší výhled. Proto třeba nemám moc ráda sporťáky nebo hlučná auta s dunícími motory.

A potom je pro mě základ samozřejmě barva a interiér, aby to ladilo dohromady. Dále bezpečnostní systémy, dobré audio, protože v autě ráda poslouchám hudbu, nebo vnitřní podsvícení.

Měla jste možnost za svůj život vyzkoušet nějaké opravdu zajímavé vozy?

Třeba corvettu v křiklavě oranžové barvě. To bylo krásné auto a kam jsme s ním přijeli, tam budilo neuvěřitelný ohlas. Potom jsem byla na okruhu v Mostě a vezla se v závodních vozech, na Mallorce zase zkoušela různá SUV.

Foto: DS Automobiles

Lucie miluje auta typu SUV.

Měla jsem možnost sedět v autech hodně luxusních i méně luxusních, ovšem velkým adrenalinem pro mě byly terénní vozy překonávající vysoké hupy.

Sledujete novinky, které se týkají automobilů?

Snažím se mít všeobecný přehled, takže auta také sleduji. Novinky, technologie. Ale že bych v tom ležela a věděla úplně všechno, tak to zase ne.

Co říkáte na elektromobily?

Myslím si, že co se týče životního prostředí, je to dobrá cesta. Já osobně bych elektromobil ale nechtěla, protože zatím nedojede tak daleko.

Foto: DS Automobiles

V rámci pohonů má moderátorka televizních zpráv jasno. Nejvíce jí vyhovuje plug-in hybrid.

Nejvíc mi vyhovuje plug-in hybrid, kdy na baterii jezdím po městě a na delší cesty využiji benzin. Nabíjení elektromobilů, byť je dnes už rychlé, je pořád trochu ztráta času, třeba i několik zastávek po 20 minutách, zatímco natankováno mám za dvě minuty.

A nakonec, jaké typy vozů vás lákají k řízení?

Jelikož se cítím dobře ve vysokých autech, lákají mě různé terénní vozy. Zkrátka auta, u kterých víte, že s nimi přebrodíte řeku nebo zdoláte jiné velké překážky na silnici i mimo ni.

Tak to byla stále usměvavá Lucie Borhyová, známá moderátorka televizních zpráv, která začínala na Škodě 120, miluje velká auta s matnými laky, ráda parkuje blízko cíle a kočíruje plug-in hybridní SUV DS 7 od francouzské automobilky DS Automobiles, jíž důvěřuje už pátým rokem.

Načítám