Hlavní obsah

Popularita ručního mytí a mýty z polygonu – Týden v Garáži

Foto: Jan Majurník

I tuhle sobotu si shrneme zajímavosti, které se za uplynulý týden objevily na našem webu. A hned na úvod tady máme jeden dotaz, který jsme položili už v pondělí a který přinesl celkem zajímavé (a pozitivní) výsledky – jak myjete svoje auto?

Článek

Kolega Honza Majurník se v pondělí podíval na to, jak co možná nejefektivněji umýt auto, důsledně zašpiněné v pískovně. Na první mytí zvolil klasickou automatickou mycí linku s nejdražším programem, na druhé mytí po opětovném zašpinění pak sáhl po samoobslužné ruční myčce – čím dál oblíbenější wapce. Na výsledky obou mytí a jejich porovnání se můžete podívat ve článku níže, nás teď ale zajímá hlavně anketa.

V samém závěru článku jsme se totiž čtenářů zeptali, jak (tedy jestli vůbec) myjí svoje auto. A z odpovědí sedmi a půl tisíce čtenářů máme docela dobrý pocit. Ruční myčku totiž volí 64,8 % z nich, zatímco automatické kartáče u benzinek využívá jen 17 %. Přes 13 % pak myje auto jinými, vlastními způsoby například na zahradě a naštěstí jen necelých 5 % čtenářů uvádí, že to co neoprší, tím se nezabývají.

My samozřejmě chceme znát i váš názor. Jak myjete auto vy? Hlasujte v anketě přímo zde!

Jakou formu mytí auta preferujete?
Automatickou kartáčovou myčku
17,5 %
Ruční myčku (wapka)
61,8 %
Jinou, např. hadice, houba, kýbl a voda
15,1 %
Maximálně déšť, jinak auto neumývám
5,6 %
Celkem hlasovalo 16739 čtenářů.

A co dalšího se za tento týden událo? Bouřlivou diskuzi vzbudil článek o tom, v čem běžně tápou řidiči, kteří se poprvé přijdou řidičsky dovzdělat na výcvikový polygon, a jaké mýty jsou mezi nimi rozšířeny. V obsáhlém článku se dozvíte například to, proč není vždycky dobré vypínat stop-start, nebo proč nepatří lepší pár pneumatik na poháněnou nápravu.

Foto: Lukáš Volšický

Počíst jste si u nás mohli třeba o fešáckém Indianu Scout

Nabídka ale samozřejmě čítala daleko víc témat! Kuba otestoval Mazdu CX-30 s jejím „zázračným“ motorem e-Skyactiv X, Lukáš vyzkoušel německo-francouzský Opel Mokka a Dominik osedlal nový Indian Scout. Dalibor tentokrát usedl do vyloženě lidové ojetiny – Fiat Panda druhé generace je levnou zárukou spolehlivého dopravování.

Povedlo se nám taky vyzpovídat Markuse Kruga – režiséra velkolepého videa, v němž projíždí Formule 1 Českem a Slovenskem. A Tomáš Hyan zase vzpomínal na to, jak před 40 lety projel Evropu za volantem Škody 110 R.

Patrik dal dohromady pět hvězdných jezdců Formule 1, z nichž se ale nestali mistři světa, Dalibor poradil, jak postupovat při dlouhodobém odstavení auta, a podívali jsme se i na pár novinek. Namátkou třeba na novou Audi RS3, na levnou obytnou nástavbu pro Dacii Dokker, ale i na nový díl pořadu The Grand Tour, který vychází již za pár dní.

Reklama

Načítám