Hlavní obsah

Obytný vůz od Dembellu je pojízdný hotel i s garáží!

Foto: Dembell Motorhomes

Německá firma Dembell udělala z Mercedesu Actros v podstatě pojízdný hotel – přesvědčte se sami!

Asi jsme všichni zaregistrovali vzrůstající popularitu obytných vozů, a vzhledem ke sledu událostí uplynulých asi 24 měsíců se není co divit – hlavními plusy jsou svoboda pohybu, komfort, odpadá ale také nutnost se na kohokoliv spoléhat. Ovšem podle firmy Dembell by byla škoda, kdybyste si s sebou na slunnou dovolenou nemohli vzít také auto…

Článek

To se sice velmi hezky poslouchá, ale všem nám je jasné, že takový obytňák je trochu mimo finanční možnosti střední třídy – možná i proto relativně mladá firma Dembell Motorhomes nazývá svůj produkt „silniční superjachtou“. Oč jde? Jako základ tu slouží třínápravová verze Mercedesu Actros a uvnitř se ukrývá nepřeberné množství vybavení, vychytávek a v neposlední řadě také štědrý prostor.

Foto: Dembell Motorhomes

Kromě obrovského komfortu na palubě je „obytňák“ od Dembellu velmi dobře promyšlený – výška stropu 205 centimetrů platí v celém interiéru

Přesto bude dost možná největším lákadlem funkce zvaná „pojízdná garáž“, kterou jsme nakousli hned v úvodu. Na výběr je hned ze tří variant – první varianta zvaná „Side Package Room“ je spíše něco jako úložný prostor, ale přesto v něm bez problému zaparkujete kola, skútr nebo motorku.

Druhá varianta nese velmi výmluvný název „Small Garage“, do které díky dvěma výsuvným plošinám lze umístit malé auto, například o velikosti Smartu. Větší varianta „Large Garage“ pak nabízí prostor pro auto dlouhá až 4,5 metru, takže pro sporťáky jako Toyota GT86, Mazda MX-5, dále třeba Porsche Boxster nebo Jaguar F-Type.

Pravda, tato vymoženost zaujme asi hlavně mužskou část „publika“. Pro všechny je tu ale také velmi štědře vybavený interiér, který opravdu dostává přezdívce „silniční superjachta“ – plnohodnotná manželská postel, širokoúhlá televize, stůl z pianově černého dřeva a tak dále. Ale to se vše slovy poměrně obtížně a kostrbatě popisuje, a proto doporučujeme si prohlédnout naší galerii.

Foto: Dembell Motorhomes

Světlé obložení interiéru působí velmi moderně. Kdo má ale raději pocitově teplejší prostředí, ten může zvolit i dřevěnou variantu

Na výběr je potom ze tří výchozích variant – Light se světlým obložením, působící velmi moderně, potom vřele působící Classic, kde už je větší podíl světle hnědé včetně obložení interiéru, a podobně je na tom Dark, jen v tmavším provedení.

Rozvržení interiéru je pak následující – v kabině jsou čtyři klimatizovaná masážní křesla na plynových měších pro co největší komfort. Děti nebo hosté se pak mohou pohodlně vyspat na posteli o rozměru 200×160 centimetrů.

Útulná obývací místnost nabízí dřevěnou podlahu, nábytek čalouněný kůží nebo prémiovou tkaninou. Díky inovativním technologiím se potom výška stropu nemění, v celém voze je tedy výška 205 cm. Kvalitu zvuku zaručuje audiosystém Bose. Naproti je pak elegantní kuchyně.

Následuje koupelna s překvapivě velkou sprchovou zónou, okna jsou ze skla, krytiny potom z kamene. Umyvadlo, podlaha sprchy a toaleta jsou keramické. Co se týká rezervoárů, tak Dembell pojme až 1 000 litrů pitné vody, 550 litrů užitkové vody a 350 litrů odpadní vody.

Vzadu už se potom nachází hlavní ložnice s postelí 200×200 cm, naproti je televize s úhlopříčkou 55 palců, okolo jsou skříňky pro oblečení, kufry a další příslušenství. Za ložnicí je pak ještě úložný prostor, jehož velikost se však pochopitelně odvíjí od zvolené velikosti garáže. V Dembellu zatím neprozradili ceny, ale s ohledem na konkurenci očekávejme přibližně 1,5 milionu eur, tedy něco přes těžko uvěřitelných 38 milionů Kč.

Reklama

Související témata:
Načítám