Hlavní obsah

Toyota bude dražit jedinečné GR Yarisy vyladěné piloty světové rallye. Budou stát balík

Foto: Toyota

Japonská Toyota sice kraluje na poli automobilů se samonabíjecími hybridními pohony, ale to neznamená, že si občas nevyhodí z kopýtka a neukáže něco, co nadchne každého benzinového nadšence. Nejnověji jde o výjimečné limitované edice modelu GR Yaris nesoucí jména rallyových závodníků Rovanperä a Ogier, které si budete moci vydražit i vy.

Článek

Už ve středu 25. září 2024 se v pražském hotelu Hilton budou od 13:00 hodin dražit dva ediční vozy GR Yaris Rovanperä Edition a dva ediční vozy GR Yaris Ogier Edition. Každý z nich bude začínat na šílené sumě, a to 1,8 milionu korun (standardní model od 1 249 000 Kč). Ovšem má to svůj důvod.

Ogier Edition

GR Yaris v provedení Ogier Edition přijíždí se dvěma novými režimy pohonu všech kol, a to Morizo a Seb. Morizo nachystal sám velký Akio Toyoda na základě vlastních zkušeností z rallyového sportu, zatímco režim Seb má na svědomí francouzský pilot Sebastien Ogier, kdy je prostřednictvím samosvorných diferenciálů točivý moment posílán na zadek tak, aby auto lépe smykovalo v zatáčkách.

Karoserii Ogier Yarisu zdobí matně šedý lak, francouzská vlajka na masce chladiče, modrá barva třmenů brzd, 18palcová kola BBS, zadní křídlo a emblém Ogier Edition na pátých dveřích.

Uvnitř najdete plaketu odkazující na vítězství ve WRC (Mistrovství světa v rallye), barevné prošívání v modré, šedé a červené nebo upravenou grafiku digitálních přístrojů.

Rovanperä Edition

Yaris edice Rovanperä pojmenovaná podle finského pilota Kalleho Rovanpery nabízí režim Donut, který umožní snadnější driftování. Druhý speciální režim Kalle pak opět pomáhá brát zatáčky více „bokem“.

Karoserie vozu je trojbarevná, polepy na blatnících odkazují na úspěchy ve WRC, nechybí ani ediční emblémy nebo loga divize Toyota Gazoo Racing. Dále se můžete těšit na 18palcová kovaná kola, nastavitelné křídlo, specifickou grafiku budíků nebo na šedomodré čalounění v kabině.

Dva vozy budou vystaveny přímo v místě konání aukce a výherci si je budou moci převzít okamžitě. Zbylí dva se dočkají do konce tohoto roku. Pro účast na aukci musíte složit vratný rezervační poplatek ve výši 50 000 Kč a registrovat se na webu události. Výtěžek z aukce poputuje na nadační účely.

Načítám