Hlavní obsah

Tohle je už válka: Dongfeng vrací cenový úder, čínské Lamborghini a Porsche koupíte o 100 000 Kč levněji

Foto: Auto Max Czech

V rámci čínských značek u nás rozjelo krasojízdu především MG, nicméně svoje řekl i čínský Dongfeng, který svůj absolutní bestseller cenově podsekl. SUV modely T5 EVO designově příbuzné Porsche a Lamborghini jsou do Vánoc zlevněné o pořádný balík. A jeden šťastný kupující navíc dostane zajímavou prémii.

Článek

Britsko-čínské MG Motor rozjelo poměrně agresivní cenovou válku, jelikož srazilo cenu svého nejprodávanějšího modelu MG ZS na základní částku 399 940 Kč. Ve druhé vlně cenové razie šla dolů cenovka většího vozu MG HS, která spadla na 579 900 Kč.

Foto: Jiří Čermák

Z čínských výrobců je v Česku zatím nejúspěšnější MG.

A tím se nekončí, jelikož české zastoupení uvolnilo ceny modernizovaného modelu MG HS, jehož základní cena spadla dokonce na 569 900 Kč. Na tyto veletoče reagoval jihokorejský SsangYong, který rovněž nasadil agresivní cenovou politiku, nicméně nebyl sám.

O slovo se přihlásil rovněž čínský Dongfeng, který zlevnil svůj bestseller o 100 000 Kč s platností do 24. prosince 2023. Jak klasický model T5 EVO, jenž trochu připomíná Porsche Cayenne, tak edici Heat Wave, která je vzdáleně podobná Lamborghini Urus.

Foto: Tomáš Kopečný

Dongfeng T5 EVO akčně startuje od 664 900 Kč.

Oba modely klesly na nejnižší cenu za celou dobu prodeje v Česku, kdy T5 EVO stojí akčních 664 900 Kč, zatímco kanárkově žluté Heat Wave vyjde na akčních 699 900 Kč. V příplatcích se pak objevuje 9 490 Kč za LED lampy a 16 490 Kč za barvu/metalízu.

Foto: Tomáš Kopečný

Interiér T5 EVO se nese v trendu spojených hlavních displejů.

Kdo byste netušili, o co jde, tak designově odvázané SUV T5 EVO spadá do rodiny Dongfeng Forthing, tedy do vyšší střední třídy v rámci hierarchie výrobce. Automobil má nezávisle zavěšené obě nápravy, pohon předních kol, čtyřválcový benzinový motor 1,5 turbo 130 kW a sedmirychlostní dvouspojkový automat.

Nakonec se sluší zmínit ona prémie. Tisící zákazník Dongfengu navíc vyhraje letenku do Číny a návštěvu muzea značky Dongfeng ve Wu-Chanu.

Načítám