Hlavní obsah

Rolls-Royce ukázal jedinečný Spectre. Jeho lak byl inspirovaný měsícem, majitel na něj čekal dlouho

Foto: Rolls-Royce

Cokoli, pokud to zaplatíte. To je heslo automobilky Rolls-Royce, která vám dodá víceméně jakkoli modifikované auto, je-li to technicky možné. Posledním výtvorem z těchto vysoce individuálních zakázek je elektrický model Spectre v edici Lunaflair. Jde o jediný kus a má super unikátní lak inspirovaný měsícem.

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

Rolls-Royce ukázal nejnovější produkt z kategorie vysoce zakázkové. Jde o model Spectre Lunaflair a jeho majitelem je jistý Američan, který si poručil zakázkový lak s efektem zářícího měsíce.

Konkrétně jde o takzvané měsíční halo, kdy se odražené světlo láme přes částice ledu a následně vytvoří kolem měsíce barevný (duhový) prstenec. A přesně tenhle lak má onen bohatý Američan na svém autě, jen jeho vývoj zabral více než rok a čítal stovky hodin testování a chemických kombinací.

Foto: Rolls-Royce

Už chápete ten efekt duhy?

Výsledkem je sedmivrstvý měsíční kabát překrytý speciálním perleťovým nátěrem s vločkami fluoridu hořečnatého (bílá krystalická látka) a hliníku. Běžně je auto perleťové, ale jakmile se dostane na přímé slunce, mění se v barevnou duhu.

Neméně zajímavý je rovněž interiér, kde se pojí bílá, tmavě modrá a pivoňkově růžová barva. Rolls-Royce tvrdí, že zvolené odstíny lze pozorovat právě během měsíčního halo. Uvnitř dále nechybí dvoubarevný volant, strop připomínající hvězdnou oblohu (optická vlákna) nebo červené akcenty.

Elektrický Lunaflair s pohonem všech kol hostí trakční akumulátor o kapacitě 102 kWh, disponuje výkonem 585 koní, silou 900 Nm, zrychlením z nuly na sto za 4,5 sekundy a dojezdem až 530 km na jedno nabití.

Designové oddělení automobilky prozradilo, že se při tvorbě Lunaflairu inspirovali modelem Phantom Syntopia, kdysi nejnáročnějším autem, jaké rolls dělal.

Cenu automobilka neřekla, protože jestli se musíte ptát, tak na něj nemáte. Můžete si být nicméně jisti, že 12 milionů bez daně bude málo. Hodně málo…

Načítám