Hlavní obsah

Hyundai zlevnil českou Konu a přidává sportovní N Line, výhodněji pořídíte i futuristické ioniqy

Foto: Jiří Čermák

Jihokorejský Hyundai nasedl na slevovou vlnu a snížil ceny elektrických crossoverů Kona vyráběných v Nošovicích. V akčním ceníku se zaměřil především na podnikatele, kteří mohou čerpat státní dotaci až 200 000 Kč na osobní elektromobil. Výsledkem jsou poměrně atraktivní pobídky.

Článek

Podobně jako sesterská Kia, která srazila ceny modelu EV6, aby vyčistila sklady pro faceliftované provedení, nasedl na slevovou vlnu také Hyundai. Ten plošně srazil ceny crossoveru Kona Electric druhé generace a zaměřil se zejména na podnikatele, kteří mohou čerpat státní dotaci až 200 000 Kč.

Nejprodávanější verzi Czech Edition vybavenou trakčním akumulátorem s kapacitou 64,8 kWh a dojezdem až 510 km Hyundai zlevnil z 1 119 990 Kč včetně DPH na 986 392 Kč včetně DPH s tím, že je ve slevě započítán i 30 000 Kč bonus za výkup vašeho stávajícího auta. Se státní dotací pak cena klesne až na 744 392 Kč s DPH.

Ve výbavě edice Czech Edition najdete například vyhřívaný volant, LED světla s automatickým přepínáním potkávací/dálkové, tepelné čerpadlo, elektricky ovládané páté dveře nebo vyhřívaná přední sedadla.

Jestliže jdete po ceně, tak Kona Electric v základní výbavě, ale s větším akumulátorem 64,8 kWh a dojezdem až 510 km (na 17palcových kolech) na jedno nabití stojí 649 321 Kč s DPH se započtením státní dotace i výkupního bonusu.

Foto: Hyundai

Konu koupíte hodně výhodně, zvlášť když vám na ni ještě přispěje stát.

Do toho Hyundai rozšířil nabídku na českém trhu o sportovně střiženou Konu N Line, inspirovanou ostrými N modely. Vůz nabízí výhradně akumulátor o kapacitě 64,8 kWh a 19palcová litá kola, což znamená, že na jedno nabití papírově zvládne až 440 km.

Tato dynamicky oblečená varianta se prodává od 893 992 Kč včetně DPH, nicméně podnikatelé využívající státní dotaci a výkupní bonus auto pořídí za 651 992 Kč včetně daně z přidané hodnoty.

Snížené ceny na bateriové kony platí jak pro vozy skladem, tak pro nové objednávky zadávané do výroby. V rámci skladových modelů Hyundai zvýhodnil také ostatní elektromobily, například Ioniq 6, Ioniq 5, v rámci doprodeje dokonce ještě koupíte Konu první generace po faceliftu.

Načítám