Hlavní obsah

Hyundai slaví 20 let Tucsonu v Evropě výroční edicí plnou kůže a kaktusů. Za měsíc ji koupíte i u nás

Foto: Hyundai

Jihokorejský Hyundai slaví 20. výročí ikonického Tucsonu na evropském trhu, a to rovnou speciální edicí, která odkazuje na město, po němž bylo auto pojmenované. Navíc ediční SUV s plánovanou výrobou v Nošovicích u Frýdku-Místku nebude nikterak limitované, takže se dostane na každého.

Článek

Článek si také můžete poselchnout v audioverzi.

Jihokorejský Hyundai slaví 20. výročí modelu Tucson na evropskému trhu, a to speciální edicí pojmenovanou 20th Anniversary Edition (edice ke dvacátému výroční), která autu dopřává porci luxusu navíc.

Výroční edici náležící čtvrté generaci Tucsonu po modernizaci poznáte podle matně zelené barvy karoserie a 19palcových litých kol v matně šedém designu, přičemž uvnitř se můžete těšit na černou kůži kombinovanou se semišem a zeleným prošíváním.

Zvenčí i uvnitř najdete výroční loga připomínající severoamerické město Tucson, odkud má populární jihokorejské SUV svůj název. Hlavním motivem edičního emblému je kaktus Saguaro, tolik typický pro danou oblast. Dále logo obsahuje scenerii hor a národního parku Tucson. Tato ozdobná loga se konkrétně objeví na opěrkách hlavy předních sedadel, prahových lištách a také na víku pátých dveří.

Výroba výročního Tucsonu bude probíhat ve fabrice Hyundai Motor Manufacturing Czech v Nošovicích u Frýdku-Místku. Produkce začne už tento měsíc bez omezení počtu vyrobených vozů. Takže se dostane na každého, kdo ji bude chtít, a to na všech evropských trzích včetně českého.

U nás objednávky odstartují v září, přičemž cena zatím dosud není známa. Podařilo se nám ovšem zjistit, že výroční Tucson bude nabízen se všemi pohony (benzin, mild-hybrid, hybrid, plug-in hybrid) a výbavově bude situován mezi vyšší střední výbavu a tu nejvyšší. Jeho základní startovní cena by se tak teoreticky mohla pohybovat v rozmezí 600 000 Kč až 700 000 Kč.

Načítám