Hlavní obsah

Jeremy Clarkson měl na kahánku: Automobilová legenda musela na operaci. Bylo to na poslední chvíli, přiznal

Foto: Amazon

Fandové The Grand Tour ještě ani nestihli vstřebat dojmy z rozlučkové epizody a kolem Clarksona je znovu rušno. Ve svém sloupku přiznal, že po zdravotních komplikacích podstoupil urgentní operaci srdce.

Článek

Trio moderátorů The Grand Tour (a dříve pořadu Top Gear) Jeremy Clarkson, Richard Hammond a James May se s fandy aut v září rozloučilo závěrečnou epizodou. Clarkson si ještě ani nestihl pořádně odpočinout a už jsou ho zase plné titulky. Přiznal totiž vážné zdravotní komplikace.

Pro Clarksona to nejsou první takové trable. Před sedmi lety musel po těžkém zápalu plic přestat kouřit. Tentokrát ho nešťastná příhoda potkala při dovolené na ostrově v Indickém oceánu. Clarkson najednou nedokázal řádně používat končetiny, nemohl plavat a sotva sešel ze schodů bez pomoci.

Nekomfortně se slavný moderátor cítil i po návratu domů. Když se jednou ráno probudil s nevolností a tlakem na hrudi, raději si přivolal sanitku. Doktoři v Oxfordu vyloučili infarkt, ale zjistili, že jedna z tepen zásobující srdce krví je zcela ucpaná. A druhá na tom není o moc lépe.

Foto: The Grand Tour: Eurocrash/Prime Video, Garáž.cz

Clarkson přiznal, že operace proběhla za pět minut dvanáct.

Clarkson tak okamžitě zamířil na operační sál, kde mu do tepen vložili stent. Ten zajistí protékání krve bez jakýchkoliv překážek. Moderátorská ikona se nechala slyšet, že to vlastně nebolelo, jen to bylo zvláštní.

Po pouhých dvou hodinách od návratu domů z nemocnice sedl ke klávesnici a napsal svůj tradiční sloupek pro Sunday Times, kde se celým zážitkem pochlubil. Clarkson má teď od lékařů za úkol odpočívat, ale jak pracovitého automobilového (a nyní i farmářského) nadšence známe, dlouho se asi domácím léčením zaobírat nebude.

Načítám