Hlavní obsah

Zapomenutá francouzská karosárna se vrhla na nový moderní Mercedes. Jenom si nejsme jistí, jestli je to nádhera, nebo hrůza

Foto: Saoutchik

Jako kdyby se AMG a Maybach spojily dohromady!

Francouzskou karosárnu Saoutchik patrně neznáte, protože zkrachovala přibližně před 70 lety. Na kontě sice má pár zajímavých úprav, ovšem o jejich existenci vědí asi jen zapálení fanoušci. Nyní firma hlásí návrat a rovnou velkolepý. Ukázala totiž svoji vizi přepracovaného sportovního Mercedesu. Výsledek je divoký.

Článek

Přibližně před 70 lety francouzské karosárně Saoutchik založené v roce 1906 došly peníze, a tak zavřela krám. V roce 2016 byla společnost znovu obnovena, ale až nyní ukázala svoji první novodobou virtuální vizi toho, čím se chce zabývat.

Jmenuje se 300 GTC a stojí na bázi současného modelu Mercedes-AMG SL. Přepracovaná přední část s vystouplými světlomety celkem spolehlivě evokuje vzpomínku na původní úspěšné SL, zatímco široké boky a plochá kola bychom hledali spíše u Maybachu. Zadní část pak elegantně splývá a celkem nerušivě ji doplňují dvouřadé koncové diodové lampy.

K tomu přidejte hromadu chromu, mřížek a dekorací, což vyústí v celkový dojem, že 300 GTC je mixem designu Mercedes-AMG a Maybach. Karosárna Saoutchik také nepotvrdila, jestli virtuálně představený roadster bude vyrábět, ale třeba to zkusí.

Pokud by se tak skutečně stalo, rozhodně nepůjde o masovou záležitost. Saoutchik se chce držet malých objemů a retro designů, které frčely někdy v 50. letech minulého století.

Vize je tedy docela divoká. Pro někoho nádhera, avšak pro jiného hrůza. Takže jak hodnotíte Saoutchik 300 GTC vy? Hlasujte v anketě níže.

Saoutchik 300 GTC je?
Náhdera!
87,9 %
Hrůza!
12,1 %
Celkem hlasovalo 140 čtenářů.
Načítám