Hlavní obsah

Žádné takové BMW M5 už nevznikne. Unikát má příplatky za 1,3 milionu, teď může být váš

Foto: BMW

Zatímco názory na novou generaci BMW M5 ještě rezonují automobilovým světem, Mnichovští neotálejí a posílají ven další pecku. Takovýto kousek postaví pouze jeden, míří do aukce a jeho koupí podpoříte dobrou věc.

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

Zatímco parametry prvního plug-in hybridního BMW M5 jsou mimořádně působivé (727 koní, 1000 newtonmetrů, stovka za 3,5 sekundy…), internetovými diskuzemi otřásla především jeho pohotovostní hmotnost 2 435 kilogramů. Ano, novinka je o skoro půl tuny těžší než předchůdce bez elektrifikace, což na sítích samozřejmě nezůstalo bez reakce.

Mnichovská značka teď ale řeší příjemnější starosti. Nové BMW M5 totiž nechala zhotovit ve specifikaci, kterou už si nikdy neobjednáte. Jde o jednorázovou spolupráci BMW M a BMW Individual, která přináší řadu originálních prvků a za nejvyšší příhoz v aukci může být vaše.

O co přesně jde? Tento kousek je zhotoven v lakování BMW Individual Frozen Orange, které v konfigurátoru nejde objednat. Specifický je rovněž design kol – dvacetipalcových vpředu a jednadvacítek vzadu, oranžové detaily na ráfcích jsou malovány ručně, zatímco za koly se schovávají brzdové třmeny v matně zlatém odstínu.

Foto: BMW

Pozornost byla věnována těm nejmenším detailům.

Originální barevnou kombinaci najdeme také uvnitř – oranžovou Kyalami doprovází kůže Silverstone Extended Merino, zatímco přístrojová deska a opěrky hlavy se pyšní logem prestižní zámořské události Pebble Beach Concours d'Elegance. To není náhoda, právě tam se totiž 16. srpna bude kousek se všeříkajícím označením 1/1 dražit.

Cenu specifického exempláře dále navyšuje balíček M Driver's Package, jehož součástí je zvýšení maximální rychlosti na 305 km/h, ale také pozvánka na okruhové dovádění s dalšími majiteli nazlobených „emek“.

Dále tu máme hromadu karbonových detailů, stejně jako specifické a luxusní materiály uvnitř. K základní pořizovací ceně, která je na českém trhu vyčíslena na 3 653 000 Kč, tak podle tvůrců můžeme přičíst příplatky v hodnotě 1,3 milionu korun. Originální M5 by tedy měla stát nějakých pět milionů korun, ale něco nám říká, že nejvyšší příhoz na Pebble Beach bude ještě o něco vyšší.

A co by potenciálního kupce mohlo dále motivovat, půjde o vůbec první BMW M5 nové generace dodané na americký trh! Výtěžek z aukce navíc poputuje na charitativní účely. Tak pokud za velkou louži budete mít o prázdninách cestu…

Související témata:
Načítám