Hlavní obsah

Vyměnil motor a dojel si pro titul. Václav Janík je poprvé mistrem ČR v závodech do vrchu!

Foto: Janík Motorsport

Hlavně přípravy na soutěžní víkend byly pořádně hektické, ale když se lámal chleba, byl Václav Janík ve správný čas na správném místě. Dojel si pro titul českého šampiona a jeho tým Janík Motorsport vyhrál v neděli vše, co se dalo.

Článek

Příprava Václava Janíka na boj o titul mistra České republiky v závodech do vrchu byla hodně intenzivní. Po závadě, která ovlivnila výkon vozu v předchozím podniku na Čiernom Balogu, dorazil opravený motor teprve ve středu. Mechanici ho namontovali, zkušebně nastartovali a okamžitě začali balit směr Slovensko na kopec Baba u Pezinku nedaleko Bratislavy.

Právě tam vrcholila letošní „kopcová“ sezona. A z pohledu Janíkovců to byl začátek hodně intenzivní. Hned v prvním tréninku totiž placka Norma zůstala stát těsně pod vrcholkem kopce. Že by další strasti s pohonnou jednotkou? Kdepak, naštěstí šlo jen o drobný problém s elektroinstalací.

A potom už šlo vše jako po drátkách. Václav Janík zaznamenal dva nejrychlejší časy absolutního pořadí a vyhrál sobotní závod. Neděle pak pokračovala v podobném duchu, opět dva nejrychlejší časy a nakonec celkové vítězství. Ruku v ruce s tím jde triumf ve třídě E2-SC3000, ale hlavně titul mistra České republiky!

Foto: Janík Motorsport

Start víkendu byl hektický, jeho konec ale o to sladší!

„Konečně to ze mě celé spadlo. Získal jsem první titul mistra ČR a je to skvělé! Celé mi to ale asi dojde až za několik dní, protože ten stres s autem byl opravdu velký,“ popsal své pocity bezprostředně po finiši Václav Janík, který je jezdcem a zároveň šéfem celého týmu Janík Motorsport.

Další triumfy přidal v neděli Jiří Svoboda ve třídě E2-SC-2000 s Normou a v obou dnech také Jakub Šrámek s Cliem Sport ve skupině 5. V neděli tak závodníci týmu Orlen Janík Motorsport vyhráli vše, co se dalo.

Foto: Janík Motorsport

Novopečený mistr ČR v závodech do vrchu Václav Janík.

Jezdci se museli vypořádat s kluzkým asfaltem, na což upozornil Jiří Svoboda, který v sobotu ve své třídě skončil třetí a v neděli vyhrál. V absolutním pořadí ho dělilo pouze 3,5 sekundy od bronzové pozice. „Asfalt byl hodně kluzký, ale podmínky jsou pro všechny stejné. Ve druhé sobotní jízdě mi bohužel odešly gumy. V neděli auto drželo skvěle, obě jízdy jsem si užil. Vítězství bylo takovou sladkou tečkou za letošní sezonou,“ bilancoval Svoboda.

„Máme za sebou skvělou sezonu na kopcích. Chci poděkovat všem jezdcům i členům týmu za výbornou práci na trati, během závodů i doma v dílně při přípravě aut. Byl to úžasný ročník,“ dodal Václav Janík a vysekl poklonu všem, kteří se na jeho letošní mistrovské jízdě podíleli.

Související témata:
Načítám