Hlavní obsah

Volkswagen Caddy dostal novou verzi, která ohromí geniálním řešením zadních sedadel a prostoru pro náklad

Foto: Volkswagen

Volkswagen Caddy dostal nové provedení Flexible. To představuje zajímavou volbu pro zákazníky, kteří potřebují opravdu variabilní a praktický interiér.

Článek

Řešení s označením Flexible totiž do modelu Caddy přidává důmyslný způsob, jak vůz snadno a rychle měnit z pětimístného vozu na malou skříňovou dodávku s velkým prostorem pro náklad. A opačně.

Základem řešení je druhá řada sedadel, která se dá snadno přeměnit na pevnou přepážku oddělující sedačky vpředu a nákladový prostor. Třímístná lavice na první pohled vypadá poměrně klasicky, když však zatáhnete za madlo, můžete nadzvednout zadní část sedáků. S tím se současně pohnou také opěradla, která se s dalším pohybem srovnají vertikálně do roviny se sedáky a vytvoří rovnou dělicí stěnu.

Jak jednoduše a rychle to funguje, vám asi nejlépe ukáže video, v němž ovšem moderátor prezentuje postup opačný - z přepážky vytváří sedadla.

Geniální řešení Flexible nabízí Volkswagen pro obě karosářské verze užitkového Caddyho, k mání je jak pro provedení se standardním rozvorem, tak pro prodlouženou variantu Maxi.

Německá automobilka zdůrazňuje, že „krátký“ Caddy Flexible pojme až 2 500 litrů nákladu, „dlouhý“ Caddy dokonce až 3 100 litrů. Do verze Maxi se navíc údajně vejdou dvě palety za sebe.

Přístup do nákladového prostoru zajišťují posuvné dveře na obou stranách vozu a skříňové dveře vzadu. Ty mohou být i prosklené.

Caddy s chytrým uspořádáním interiéru Flexible už si mohou objednávat zákazníci v Německu, informace o dostupnosti na českém trhu k dispozici nemáme. U sousedů ceny startují na částce přibližně 697 tisíc korun (bez daně), verze Maxi stojí nejméně 750 tisíc korun (opět bez daně).

I když tedy zatím nevíme, kdy (a jestli vůbec) se Caddy Flexible v tuzemské nabídce objeví, jednu dobrou zprávu v souvislosti s tímto praktickým vozem pro vás přece jen máme. Čeští zájemci mohou opět objednávat osobní Caddy i Caddy Cargo se čtyřkolkou. Ano, do nabídky se po odmlce vrátil pohon všech kol.

Všechny verze modelu Caddy 4Motion a Caddy Cargo 4Motion pohání vznětový čtyřválec 2.0 TDI o výkonu 90 kW (122 k) ve spojení s šestistupňovou manuálně řazenou převodovkou. S pohonem všech kol jsou k dispozici obě karosářské varianty, zájemci o osobní verzi mají na výběr stupně výbavy Caddy, Life, Style a California.

Ceny začínají na 665 166 Kč (cena bez DPH; 804 851 Kč s DPH) za užitkový Caddy Cargo 4Motion, osobní Caddy s pohonem všech kol startuje na 827 345 Kč s DPH.

Načítám