Hlavní obsah

V Praze otevřel snad nejluxusnější automobilový showroom. Mrkněte s námi do prostorů, kde se utrácejí miliony

Foto: Rolls-Royce

Po roce intenzivní rekonstrukce, kdy z původního showroomu zůstaly snad jen obvodové zdi, se pražská prodejna značky Rolls-Royce opět otevírá zákazníkům.

Článek

Pořízení vozu značky Rolls-Royce je slavnostní zážitek od samotného počátku, tedy vlastní konfigurace a objednávky. Luxusní automobilka si to moc dobře uvědomuje, a tak náročnosti svých klientů významně uzpůsobila i svou prodejnu, kterou najdete v areálu společnosti CarTec v pražských Strašnicích.

Původní showroom se měnil architektonicky i esteticky, také ale došlo k jeho významnému rozšíření. Že nejde o všední prodejnu aut, prozrazuje už samotný vstup – dveře inspirované ikonickou maskou rollsu a soška Spirit of Ecstasy nad vchodem, která sama o sobě váží dvacet kilo.

Foto: Rolls-Royce

Kávu, nebo něco ostřejšího? V showroomu rollsu jste hýčkáni luxusem.

„Nový showroom nabízí úchvatný zážitek, který dokáže návštěvníky dokonale zaujmout a současně vyjít vstříc jedinečným zájmům každého klienta. Bude to dokonalé prostředí pro předvedení bezkonkurenční úrovně skutečného luxusu, který inspiruje naše klienty při vytváření jejich velmi osobního automobilu,“ popisuje Pavel Kalouš, brand manager společnosti Rolls-Royce Motor Cars Prague.

Foto: Rolls-Royce

Na showroomu nechybí ani elektrický Spectre. Legislativa kvůli bezpečnosti vyžaduje jeho umístění nejblíže k východu, respektive výjezdu.

Uvnitř to zdaleka není jen o autech samotných (ta jsou tu zpravidla vystavena tři). Součástí prostoru je takzvaný Kabinet kuriozit plný originálních designových předmětů – ty mají sloužit jako inspirace – součástí je rovněž luxusní bar, ale hlavně ateliér. Právě tady si zákazníci sestavují své auto přesně na míru, mohou si osahat nepřeberné množství materiálů a kombinovat barvy dle vlastní libosti.

Pražská prodejna je teprve čtvrtá v Evropě s novou vizuální identitou. Dealerství patří do skupiny CarTec Karla Kadlece, který vedle luxusních limuzín prodává také produkty značek BMW, Mini a odnedávna i Aston Martin. Tuzemskému zastoupení rollsu se mimořádně daří, vždyť loni získalo titul Global Dealer of the Year pro nejúspěšnějšího prodejce na celém světě.

Související témata:
Načítám