Hlavní obsah

V nejluxusnější pražské ulici se dnes objevilo auto, u kterého se fotí davy. Není to přitom žádný supersport za miliony

Foto: Čtenář František

Lidem procházejícím od dnešního rána křižovatkou ulic Pařížská a Široká v Praze se naskytl nevídaný pohled. Vedle luxusních limuzín a výrazných supersportů se tu objevil zaparkovaný jeden hodně zajímavý kousek.

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

Pařížská ulice v Praze je vyhlášena luxusními obchody, fandové drahých aut se sem zase často slétávají, aby ulovili ty nejzajímavější, nejvýraznější a nejhlučnější kousky na čtyřech kolech. Od dnešního rána tu však zhruba v polovině ulice – tam, kde se Pařížská kříží se Širokou – budí největší pozornost jiné auto. Překvapivě docela všední.

Jde o Dacii Duster nové generace, která nedávno vstoupila na český trh. Na tom by nebylo nic až tak zvláštního, kdyby auto nevypadalo, jako by právě absolvovalo tisícovku dobrodružných kilometrů napříč bahnem, šotolinou, blátem a pískem. Takhle zaneřáděný kousek nejspíš luxusem hýřící Pařížská ulice nepamatuje.

Foto: Čtenář František

Kolemjdoucí se fotí, projíždějící řidiči nechápavě kroutí hlavou…

A není divu, že u Dusteru se od brzkých ranních hodin zastavují lidé a tvoří se celé skupinky zvědavců, již auto bezprostředně zkoumají a pořizují jeden snímek za druhým.

Nejšpinavější vůz široko daleko zdobí nápis Cesta k radosti je jednoduchá a hashtag #dusterproradost. Pod ním už se na sociálních sítích začínají objevovat první příspěvky. Zdali tu jen nějaký dobrodruh odstavil auto mezi nákupy, nebo jde o promyšlenou a hodně povedenou marketingovou kampaň, zatím zůstává otázkou.

Foto: Čtenář František

Duster budí zaslouženou pozornost.

Nedokážeme říct, jak dlouho tu ještě Duster bude stát, ale pokud v nejbližší době budete mít cestu centrem Prahy, určitě se sem přijďte podívat. Něco takového v prestižní Pařížské asi zase dlouho neuvidíme.

Související témata:
Ulice Pařížská
Načítám