Hlavní obsah

Škodovka slaví akčními slevami: Narozeninová Fabia může ušetřit skoro 100 tisíc korun

Foto: Lukáš Kukla

Mladoboleslavská automobilka oslavuje 130. výročí od svého založení, dárky však dostanou samotní zákazníci. Tím prvním je akční zvýhodnění nové Fabie, se kterým můžete ušetřit desítky tisíc.

Článek

Počátky značky Škoda se datují do roku 1895, kdy v Mladé Boleslavi knihkupec Václav Klement a strojní zámečník Václav Laurin zakládají značku Laurin & Klement. Ta nejprve vyráběla kola, posléze motorky a nakonec i auta. První model Voiturette A dorazil již v roce 1905, a není tedy překvapením, že Škodovka patří k nejstarším automobilkám na světě.

Blížící se 130. výročí se značka rozhodla oslavit ve velkém stylu. Těšit se prý můžeme hned na několik překvapení, přičemž to první najdeme v ceníku už teď. Akční Fabia 130 let kombinuje bohatou výbavu s příznivou cenou. Při jejím pořízení můžete ušetřit skoro sto tisíc korun.

Standardní Fabia 130 let vychází z výbavy Selection, obouvá 15″ kola z lehkých slitin, má metalízu, zadní parkovací kameru, bezdrátové zrcadlení chytrých telefonů či šestici reproduktorů. S atmosférickým litrem startuje ceník na částce 364 900 Kč, zvýhodnění pro zákazníky činí 77 500 Kč.

Foto: Škoda Auto

Akční ceník verze Fabia 130 let (08/2024)…

Ještě výhodnější je Fabia 130 let Premium, jejíž výbava obsahuje 16″ liťáky, hlídání mrtvého úhlu, 10″ virtuální kokpit, parkovací senzory vpředu i vzadu, bezklíčové zamykání a startování nebo volbu jízdního režimu. Tady ceník začíná na sumě 434 900 Kč (tato výbava je k dispozici až se silnějším přeplňovaným tříválcem) a ušetřit můžete až 91 800 Kč.

Foto: Škoda Auto

... a 130 let Premium.

Škodovka zatím nespecifikovala, na jaká další překvapení se v rámci narozeninových oslav můžeme těšit. Letošní rok je pro ni ale mimořádně plodný, na trh uvedla omlazenou Octavii, nové generace KodiaquSuperbu, závěrem roku ukáže světu ještě zbrusu nový elektromobil Elroq.

Načítám