Hlavní obsah

Škodovka připravuje jednu ze svých vůbec největších investic

Foto: Škoda Auto

Automobilka Škoda Auto připravuje v Mladé Boleslavi přestavbu staré lakovny na novou pro elektrická auta. Schválení bylo dokončeno o celozávodní dovolené, která skončila minulý týden. Mělo by jít o jednu z největších investic, uvedl dnes týdeník Škodovácký odborář, výši investice neuvedl. Vedení společnosti zatím detaily investice nekomentuje.

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

„Jedná se o přestavbu staré lakovny v Mladé Boleslavi, kde se lakují karoserie vozů se spalovacími motory, ta se zbourá a nahradí se novou pro karoserie na elektrické vozy,“ uvedl na dotaz ČTK šéf odborů Jaroslav Povšík.

Schválení investice se podle odborářského týdeníku připravovalo roky. „Bojovali jsme o něj se stále většími překážkami, nakonec prošlo vítěznou cílovou páskou. Jak už to tak bývá, ještě přijdou různé investiční kontroly všeho druhu, hlídání správného načasování investice a další. Důležité ale je, že na to máme peníze, které jsme si sami vydělali, a máme k tomu souhlas,“ uvedl týdeník.

Investice má podle odborářského týdeníku zásadní význam pro další budoucnost automobilky. Výbor lakovny by měl nyní obdržet první konkrétnější informace, termíny, technologie a uspořádání, uvedl týdeník. „Začínáme nákup, a to objednáváním společností, které se budou výstavbě a zprovoznění této jedné z nejdražších investic věnovat,“ napsal týdeník.

Novou lakovnu v hlavním závodě v Mladé Boleslavi otevřela automobilka v roce 2019. Investovala do ní tehdy 214,5 milionu eur (asi 5,5 miliardy Kč).

Automobilka dokončila letos na jaře po necelých dvou letech v Mladé Boleslavi výstavbu nového hlavního sídla společnosti. Pětipatrový komplex pojmenovaný Laurin & Klement Kampus stojí naproti dosavadnímu administrativnímu centru na hlavní mladoboleslavské třídě Václava Klementa.

V areálu pracuje až 2 000 zaměstnanců z různých oddělení, kteří dříve pracovali zhruba ve 20 budovách v Mladé Boleslavi a Praze. Náklady na investici automobilka nezveřejnila.

Načítám