Hlavní obsah

Škodovka má jméno pro nový model. V Česku se určitě stane terčem internetových žertíků

Foto: Škoda

Po crossoveru Kushaq a sedanu Slavia chystá mladoboleslavská automobilka další model určený výhradně pro indický trh. Krátce před premiérou prozrazuje jeho jméno.

Článek

Nová škodovka pro indické zákazníky se bude jmenovat Kylaq. Že si Mladoboleslavští nechali tento název zaregistrovat, víme už pár měsíců, ale doposud neprozradili, kterému modelu bude určen. A už tehdy se na českém internetu šířily více či méně povedené vtípky o tom, kterak by „kilák“ bylo ideální pojmenování pro další elektromobil. Předpokládáme, že další várka žertů nás ještě čeká.

Kylaq však dostane klasický spalovací motor, konkrétně litrový tříválec TSI s výkonem 113 koní, který půjde spárovat se šestistupňovou manuální nebo automatickou převodovkou. Standardem je rovněž pohon předních kol.

Novinka bude posazena pod Kushaqem a s délkou do čtyř metrů půjde o nejmenší škodovku, která se aktuálně prodává (Citigo mívalo lehce přes 3,5 metru, ale to už si neobjednáte). Jen pro srovnání, větší Kushaq má přes 4,2 metru, současná Fabia či chystaný elektrocrossover Epiq pak 4,1 metru.

Foto: Škoda

Crossover Kylaq bude posazen na platformě MQB A0 IN jako větší sourozenci.

Doposud odhalené upoutávky ukazují tradiční siluetu vozu se střešními ližinami. Všimnout si můžeme i naznačení světelné techniky. Kylaq bude první indickou Škodou, která ponese designové prvky jazyka zvaného Modern Solid. To je ten, který se před časem ukázal na konceptu velkého SUV Vision 7S.

Vraťme se ještě k samotnému jménu. Zajímavé je, že mezi desítku finálových názvů jej poslali sami zákazníci. Škodovka totiž rozjela velkou kampaň na sociálních sítích a pro toto označení hlasovalo přes 200 000 lidí.

Foto: Škoda

Premiéra je naplánována na rok 2025.

Nová Škoda Kylaq se na indickém trhu představí v roce 2025 a je téměř jisté, že na českých cestách ji potkávat nebudeme. Nanejvýš ve formě testovacích prototypů, protože i tamní modely musejí projít přísnými zkušebními procesy, na které jsme zvyklí v Evropě.

Související témata:
Načítám