Hlavní obsah

Odhaluje se horká novinka od MG, která bude český trh velmi zajímat. Je to nejprodávanější model své třídy!

Foto: MG

Přestože je britsko-čínské MG na českém trhu teprve dva roky, stačilo se už probojovat na první pozici v tuzemském segmentu kompaktních SUV. Populární model ZS se nyní poodhaluje v nové generaci, která nastiňuje agresivnější design a hybridní pohon. A protože se vozu zatím prodejně daří, měla by se začít bát i japonská Toyota.

Článek

Automobilka MG zveřejnila první upoutávku na druhou generaci svého kompaktního SUV nazvaného ZS, které s aktuálně 1 846 registrovanými kusy ovládlo prodejní žebříček segmentu SUV-B a zaujalo celkové 15. místo mezi všemi auty registrovanými v ČR od letošního ledna do konce července.

Z teaseru je jasně vidět mnohem výraznější design nápadně podobný nedávno odhalenému MG HS. Očekávejte tedy širokou masku chladiče, úzké přední diodové světlomety a zadní lampy vylepšené novou grafikou. Pozornější z vás si jistě všimli dvou koncovek výfuku, ovšem otázkou zůstává, jestli nepůjde jen o falešné pozlátko.

Interiér zatím automobilka neukázala, nicméně lze předpokládat, že by se mohl podobat většímu HS, a nabídne tak kvalitnější materiály i modernější technologie.

Foto: MG Motor

Palubní deska bude nejspíš kopírovat rozvržení většího MG HS (na snímku).

Plaketa na zádi vozu Hybrid+ naznačuje, že ZS nabídne hybridní pohon, čímž půjde po krku Toyotě Yaris Cross. Parametry nejspíš budou odpovídat hybridu pracujícímu ve 195koňovému hatchbacku MG3, který disponuje benzinovou patnáctistovkou, elektromotorem, třístupňovou automatickou převodovkou a trakčním akumulátorem o kapacitě 1,83 kWh.

Čistě benzinová jednotka ovšem s největší pravděpodobností dorazí také, jen o něco později. Plně elektrické provedení už bylo odhaleno únikem, takže tam je to s jistotou.

Máme tedy za to, že nejen Toyota, ale i Hyundai, Ford, Volkswagen nebo Peugeot se už teď začínají obávat, s čím Číňané nakonec vyrukují a kolik bude nové ZS vlastně stát. Jestliže si benzinový základ udrží českou cenu kolem 400 000 Kč, prodejní čísla MG poletí vzhůru rychleji než rakety SpaceX Elona Muska.

Plné odhalení druhé generace MG ZS je naplánováno už na 28. srpna 2024. Poté SUV zamíří na trhy do Velké Británie, zbytku Evropy a do Austrálie. První vozy by pak měly být zákazníkům fyzicky doručeny už koncem letošního roku.

Načítám