Hlavní obsah

Nový Mustang, vzpomínka na Kena Blocka nebo hyperkára od BMW – čtyřkolové novinky LEGO 2024

Foto: LEGO

Vánoce se teprve blíží, ale my už víme, na jaké dárky se můžete těšit příští rok. Už v březnu totiž dorazí nová várka malých i větších stavebnic LEGO, které potěší všechny nadšené autíčkáře (i motorkáře).

Článek

Skládat stavebnice LEGO je radost, ať je vám, kolik chce – pobaví se u toho děti i dospělí. Opakujeme to často a rádi (protože i nás skládání baví) a tentokrát to podpoříme hned pěticí atraktivních novinek, zbrusu nových stavebnic uváděných na trh v březnu 2024, na které se můžete těšit.

Série malých modelů Speed Champions se rozroste hned o tři (resp. čtyři, protože v jedné ze stavebnic jsou hned dva modely) kousky. Tím prvním je zcela nová generace americké svalnaté ikony ve své aktuálně nejsvalnatější verzi – Ford Mustang Dark Horse. Jeho pětilitrový osmiválec disponuje silou atakující pět stovek koní!

Foto: LEGO

Chcete mít doma nový Mustang Dark Horse, ale nemáte volný milion? Už brzy budete mít šanci pořídit ho za pár stovek.

Další stavebnice je vzpomínkou na předčasně zesnulého showmana a mistra volantu Kena Blocka – jde totiž o jeho poslední gymkhanový speciál vzniklý ve spolupráci s Audi. Gumy pálící střela Audi S1 e-tron quattro přezdívaná Hoonitron připomíná slavný pětiválcový rallye speciál skupiny B, ale o pohon se starají elektromotory produkující dohromady 1 400 koní. Jakou kouřovou show s ní Ken natočil, to uvidíme již brzy – zatím můžete mrknout aspoň na trailer v našem článku.

Foto: LEGO

Až si doma v obýváku natočíte vlastní Gymkhanu, tak nám ji určitě pošlete.

Poslední novinkou z řady Speed Champions je balíček dvou závodních speciálů od BMW. Prvním a krotším je veleúspěšný závoďák BMW M4 GT3 vycházející ze silniční stíhačky BMW M4 Competition, tím druhým je ještě rychlejší hybridní placka BMW M Hybrid V8, které letos závodilo za oceánem, ale příští rok ho budeme moci sledovat v šampionátu vytrvalostních závodů série WEC, a tedy i v Le Mans.

Stavebnice řady Speed Champions mají předběžnou cenu stanovenou na úrovni 27 eur, tedy v přepočtu 650 Kč, stavebnice BMW se dvěma modely by měla stát 50 eur čili 1 220 Kč.

Foto: LEGO

Dva závoďáky BMW už příští léto na Le Mans a již na jaře ve vašem obýváku.

Pokud jsou pro vás ale stavebnice Speed Champions moc jednoduché, můžete sáhnout po složitější a funkčnější řadě LEGO Technic. Novým přírůstkem je detailně propracovaný monopost Formule E týmu NEOM McLaren (pokud nechcete čekat, aktuálně je v prodeji monopost minulé generace týmu Porsche), s nímž letos po celém světě závodili Jack Hughes a René Rast.

Očekávaná cena je 53 eur, v přepočtu 1 300 Kč.

Foto: LEGO

Monopost Formule E týmu NEOM McLaren je skutečně propracovaný do nejmenšího detailu, dokonce má i setrvačník, takže s ním můžete doma závodit.

Poslední novinka potěší zejména fanoušky jedné stopy, protože jde o superbike Kawasaki Ninja H2R. Znalí již vědí, těm méně znalým prozradíme, že jde o kompresorem přeplňovanou litrovou bestii s brutálním výkonem 310 koní (na hmotnost pouhých 216 kg) určenou jen pro ty skutečně nejodvážnější a nejzkušenější piloty. Doma si ji ale bezpečně může poskládat opravdu každý.

Stavebnice by měla stát 80 eur, tedy necelé 2 000 Kč.

Tady máte tedy hned několik důvodů těšit se na jaro a na nové, krásné stavebnice LEGO. Rozhodně nejde o kompletní výčet novinek pro příští rok – krásných aut (i motorek) sestavených z kostiček bude bezpochyby více a my vás o nich budeme průběžně informovat.

Pokud ale nechcete čekat, můžete vybírat z bohaté současné nabídky. Mnoho obchodů také aktuálně nabízí zajímavé předvánoční slevy na vybrané sety, takže můžete snadno udělat radost svým blízkým i sobě.

Která nová stavebnice LEGO se vám líbí nejvíc?
Ford Mustang Dark Horse
16,6 %
Audi S1 #Hoonitron
38,4 %
BMW M4 GT3 & BMW M Hybrid V8
10,2 %
Monopost Formule E týmu NEOM McLaren
15,8 %
Kawasaki H2R
19 %
Celkem hlasovalo 627 čtenářů.
Související témata:
Ford Mustang Dark Horse
Načítám