Hlavní obsah

Novou simply clever vychytávku Škodovky nemají ani prémiovky. Zpříjemní život všem majitelům, přitom si jí skoro nevšimnete

Foto: Škoda Auto

Snad s každým novým modelem nezapomenou v Mladé Boleslavi vymyslet i nějaký další simply clever prvek. Ten v Elroqu není jen sympatickou výplní, ale usnadní vám každodenní život s elektroautem.

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

O Škodě Elroq jste si za posledních pár desítek hodin mohli přečíst snad všechno podstatné. Odhalil se vzhled, podívali jsme se do interiéru, seznámili se s technikou i prvními českými cenami. Co by to ale bylo za novou škodovku, kdyby nepřidala i nějaký zbrusu nový simply clever prvek.

Simply clever věci ve výbavě nových modelů Škoda mají dlouholetou tradici. Jde například o deštník ve dveřích vozu, škrabku umístěnou ve víčku palivové nádrže (u elektroaut se přestěhovala do víka kufru, aby ji při nabíjení někdo neodcizil) nebo chytrou nálevku kapaliny do ostřikovačů.

Foto: Škoda Auto

Mezi tradiční simply clever prvky patří už roky deštník ve dveřích.

Že už snad nejde vymyslet nic nového? Ale kdeže. Škoda Elroq dostává zbrusu novou vychytávku a asi vás nepřekvapí, že souvisí s čistě elektrickým pohonem. Nedílnou součástí elektroaut jsou totiž dobíjecí kabely. Některé vozy mají přední kufr (tzv. frunk), jiné je vozí pod podlahou zavazadelníku nebo ve speciálních brašnách. Ve všech těchto případech však zabírají zbytečně moc místa, které by se dalo využít jinak.

Foto: Škoda Auto

Kufr Elroqu je velmi praktický, samotné plato lze umístit do středové (na obrázku) nebo vrchní polohy.

Škodovácká novinka je vlastně geniálně jednoduchá. Jde o síť pro uložení dobíjecího kabelu, která je umístěna přímo pod krytem zavazadlového prostoru. Kabel sem tedy snadno zavěsíte, aniž by výrazněji ukrojil z celkového prostoru v kufru.

Foto: Škoda Auto

A to je ona! Nová síťka, díky níž jsou kabely pohozené v kufru minulostí.

Ten mimochodem nabízí na poměry třídy sympatický objem – 470 litrů, lze jej sklopením zadní lavice rozšířit na 1 580 litrů. Celkově však v Elroqu najdeme ještě další přihrádky a schránky s výsledným objemem osmačtyřicet litrů.

Jen připomeňme, že novou Škodu Elroq i s její nejnovější vychytávkou už si můžete objednávat. Ceník modelu startuje na částce 799 000 Kč včetně DPH, první kousky se u zákazníků objeví v úvodním kvartálu příštího roku.

Načítám