Hlavní obsah

Nové Suzuki Swift přijíždí do Česka: Ještě více výbavy dá za super peníze. Zůstává i čtyřkolka

Foto: Suzuki

V pořadí šestá (a čtvrtá globální) generace Suzuki Swift dorazila na český trh. Základ je naceněn sympaticky, i nejnabušenější verze s pohonem všech kol se vejde do půl milionu.

Článek

Novou generací Suzuki Swift už jsme se svezli, navzdory trendům dnešní doby zůstává japonský drobek pořád sympatickým kouskem oldschoolového charakteru, což je v éře nespočtu moderních elektrických vychytávek vlastně skvělá zpráva! Zbývalo se dozvědět poslední, kolik vlastně bude nový „svišť“ stát na českém trhu. Teď už to víme.

Suzuki totiž v rámci slavnostního uvedení novinky na trh prozradilo kompletní český ceník. Jen připomeňme, že v nabídce je jediný a zcela nový motor – tříválcová atmosférická dvanáctistovka s mild-hybridní výpomocí, která dosahuje výkonu 60 kW a 108 newtonmetrů točivého momentu. Standardem je pohon předních kol a pětistupňový manuál. Na přání můžete mít buď 4 × 4 s manuálem, nebo automat CVT pro předokolku.

Ceník nového Swiftu začíná na pořád hodně sympatické částce. Úvodní výbava Comfort stojí 389 900 Kč, jde tedy o stejnou cenovou hladinu jako u předchůdce. Přitom jde o vybavenější vůz, už v základu má proti předchůdci parkovací kameru, senzory, bezklíčové odemykání i startování. Součástí jsou dále 15″ ocelová kola s kryty, světla s LED projektorem, manuální klimatizace či devítipalcová obrazovka s vestavěnou navigací.

Foto: Suzuki

Vyberete si převodovku a pohon, výbavu a barvu. Nic víc, nic míň.

Vyšší provedení Premium začíná na sumě 415 900 Kč a obsahuje šestnáctipalcová kola z lehkých slitin, volant obšitý kůží, zatmavená zadní boční skla a sklo pátých dveří, čtveřici reproduktorů, výškově nastavitelné sedadlo řidiče či vyhřívání předních sedadel.

Komu by ani to nestačilo, ten sáhne po nejvyšší výbavě Elegance (od 440 900 Kč). Ta má šestnáctky s leštěným povrchem, automatickou klimatizaci, LED osvětlení registrační značky vzadu nebo elektricky sklopná zrcátka se zabudovanými bočními směrovými ukazateli. Balíky výbav jsou pevně stanovené, vyjma metalízy (11 000 Kč, případně 19 000 Kč u dvoubarevného provedení) se za nic dalšího nepřiplácí.

První kusy nového Suzuki Swift začnete co nevidět potkávat na českých cestách. Tuzemští zájemci si jej mohou objednat, kompletní ceník a přehled o jednotlivých variantách najdete na stránkách japonské značky.

Nové Suzuki Swift je...
... boží zboží!
79,2 %
... nemastné, neslané.
18,1 %
... na mě až moc staromilské.
2,7 %
Celkem hlasovalo 1549 čtenářů.
Načítám