Hlavní obsah

Nové dvanáctiválcové Ferrari můžete mít za cenu Fabie! Mnoho kilometrů s ním ale nenajezdíte

Foto: Ferrari

Chcete nové Ferrari? A s poctivou dvanáctiválcovou strojovnou? Může být. A nemusíte mít nutně naspořené miliony.

Článek

Nové Ferrari 12Cilindri (jo, vážně se jmenuje podle počtu válců) sice normálně stojí od 12,5 milionu výše, teď ale máte exkluzivní příležitost pořídit si jej za 460 000 Kč. Tedy v hodnotě nové, slušně vybavené Škody Fabia. Asi už začínáte tušit nějaký ten háček…

A máte pravdu. Ferrari totiž za danou cenu nepořídíte v životní velikosti, ale coby precizně propracovaný model v měřítku 1 : 8 od společnosti Amalgam. Schválně se mrkněte na přiložené fotografie. Vážně byste na první dobrou poznali, že nejde o skutečné auto?

Firma Amalgam při stavbě takto propracovaných modelů využívá úzké spolupráce s automobilkou, od Ferrari má k dispozici nejrůznější výkresy i materiály. Návrh repliky 12Cilindri prý trval přes 3 000 hodin a výroba každého jednoho modelu zabere na 300 hodin.

Foto: Ferrari

Model je zpracovaný do nejmenšího detailu.

Model, který vám může dělat společnost třeba na stolku v pracovně, dostává stejný červený odstín Rosso Imola jako skutečné auto. Do detailu je propracovaný také interiér včetně modré kůže a kontrastního červeného prošívání. Dokonce i digitální obrazovky v kabině zobrazují údaje přesně jako u opravdového sporťáku.

Jen škoda, že fotky nezachycují i dvanáctiválec v útrobách. Věříme, že zpracování atmosférické strojovny, která produkuje 819 koní a točí 9 000 otáček za minutu, bude neméně podrobné.

Amalgam omezil produkci na 398 modelů – jedna polovina dostává pevnou střechu, druhá dorazí ve verzi Spider. Objednat si však můžete i Ferrari sestavené přesně dle vlastních preferencí, v takovém případě si ale nastřádejte v přepočtu 575 000 Kč. Ale nebojte, Amalgam má v nabídce i verzi v měřítku 1 : 18 za lidových třicet tisíc korun.

Související témata:
Ferrari 12Cilindri
Načítám