Hlavní obsah

Nevoní vám nový Kodiaq? Ještě máte šanci koupit si ten starý a za zajímavé peníze, jen pod jinou značkou

Foto: Jakub Deml

Škoda Kodiaq druhé generace platí za dospělejší auto po všech směrech, ale cenově tohle rodinné SUV vystoupalo mnohdy až do závratných výšin. Naštěstí existuje možnost koupit si ještě starý Kodiaq a za zajímavé peníze, jen nebude mít český, ale španělský kabát Seatu Tarraco.

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

První Škoda Kodiaq už byla nahrazena druhou generací, nicméně věděli jste, že má sourozence ze Španělska? Jmenuje se Seat Tarraco a nabídne neméně atraktivní provedení i životní prostor jako naše první plnotučná SUV škodovka. Špatnou zprávou je, že Tarraco bez přímého nástupce končí, což je smutné. I když…

Blížící se konec produkce výběhového modelu totiž znamená, že jej můžete pořídit za výhodné peníze. Nové a slušně vybavené Taracco s motorem 1,5 TSI o 150 koních a automatem vyjde od 855 000 Kč (přitom za nový Kodiaq se stejnou motorizací dáte minimálně 980 tisíc), potažmo do 1,2 milionu korun jej koupíte s dvoulitrovým TSI o 190 koních ve čtyřkolce nebo naftě.

A to se bavíme jen o oficiálních ceníkových cenách – dealeři Seatu, kde se poslední roky dveře přímo netrhnou, vám na místě udělají pravděpodobně ještě lepší cenu a auto budete mít nejspíš bez čekání.

Foto: Jakub Deml

Tarraco končí, takže jej koupíte za výhodné peníze.

Připomeneme, že model Tarraco pomohl španělské automobilce po „čipové krizi“ nastartovat prodeje, které v roce 2023 stouply proti roku 2022 o 24 % na 288 400 prodaných vozů. Tarraco přesto končí bez náhrady, na jeho místo nastoupí čerstvá Cupra Terramar, která bude hezčí a modernější – a nejspíš také o dost dražší.

Značka Seat jako taková však nebude zahálet, protože připravuje modernizace menších modelů Ibiza, Arona, Leon a Ateca. V rámci pohonů se zaměří na spalovací motory a plug-in hybridy, dokud to bude legislativně možné.

Načítám