Hlavní obsah

Nejlevnější McLaren P1 jde do prodeje. Má detailně zpracovaný osmiválec a vejde se k vám domů

Foto: LEGO

Další detailně zpracovaný model ze série LEGO Technic je na světě. Tentokrát si dánská společnost licencovala ikonický hybridní McLaren P1, který se v reálné velikosti pyšní mocným osmiválcem o výkonu 916 koní. Zmenšenina je nicméně proti originálu významně levnější a také si kvůli ní nemusíte pořizovat zabezpečenou garáž. Stačí polička.

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

Úhlavní konkurent Ferrari LaFerrariPorsche 918 Spyder, model představený dokonce už v roce 2013, bestie vybavená 3,8litrovým osmiválcem o výkonu 916 koní. To všechno jsou atributy platné pro ikonický McLaren P1.

Ten si nyní můžete pořídit i vy, protože jej ve zmenšené podobě představila dánská společnost LEGO v rámci své série Technic, jejímž účelem je možnost vytvoření pokročilejších modelů se složitějšími pohyblivými částmi.

Model hybridního supersportu je 59 cm dlouhý, 25 cm široký a 14 cm vysoký. Skládá se z 3 893 dílů, disponuje vertikálně otevíratelnými dveřmi, výsuvným zadním křídlem a má odnímatelnou kapotáž, pod níž se ukrývá malinký LEGO osmiválec.

Precizně zpracovaná zmenšenina dorazí v originální krabici s potiskem jak reálného vozu, tak jeho LEGO miniatury. Součástí balení je rovněž stylová kartička s technickými daty.

McLaren P1 ze série LEGO Technic půjde do prodeje už v srpnu 2024 za oficiální cenu 11 399 Kč. A to je velký rozdíl, protože takřka nové reálné supersporty P1 stojí okolo 40 milionů korun. Pokud by vás McLaren nezaujal, můžete v této sérii koupit například také Lamborghini Sián FKP 37 nebo Ferrari Daytona SP3.

Načítám