Hlavní obsah

MS superbiků míří do Mostu včetně české účasti: Kdy se jede a kolik dáte za vstupenky?

Foto: WorldSBK

Potřetí v historii zavítá šampionát WorldSBK na mostecký autodrom. Osmý podnik mistrovství světa je největší motocyklovou událostí u nás a nabídne šťavnatý program.

Článek

Ještě před pár lety se Mistrovství světa superbiků jezdilo na brněnském okruhu, poslední podnik se tam ale uskutečnil v roce 2018 a k následnému prodloužení spolupráce nedošlo. České motocyklové fanoušky absence naší země v kalendáři mrzela pouhé dva roky, od sezony 2021 se totiž do soutěže zařadil mostecký autodrom!

A právě tady se pojede osmý podnik mistrovství světa také letos. Nebude to však jen o nejvyšší kategorii WorldSBK, v rámci závodního víkendu v Mostě se představí také odnože WorldSSP300 a WorldSSP.

Češi v MS superbiků 2023

Již teď je jasné, že tuzemští fandové se mohou těšit na minimálně jednoho domácího závodníka. Do sedla usedne Oliver König, který po vážném pádu v Barceloně musel vynechat následující podnik v Misanu a opět se na motorku posadil až v dalších závodech v Doningtonu a Imole. Na svůj první letošní mistrovský bod však teprve čeká… domácí publikum by mohla být slušná motivace! Navíc není vyloučeno, že Königa doplní i další čeští jezdci v rámci divoké karty.

Program MS superbiků 2023 v Mostě

Program WorldSBK na mosteckém autodromu se uskuteční od pátku 28. do neděle 30. července. Vše odstartují první tréninkové jízdy v pátek dopoledne, hlavní události jsou naplánované na sobotu a neděli:

  • Pátek 28. července (10:30): první trénink
  • Pátek 28. července (15:00): druhý trénink
  • Sobota 29. července (09:00): třetí trénink
  • Sobota 29. července (11:10): Superpole (kvalifikace)
  • Sobota 29. července (14:00): 1. závod (22 kol)
  • Neděle 30. července (11:00): Superpole Race (10 kol)
  • Neděle 30. července (14:00): 2. závod (22 kol)
Foto: WorldSBK

Bautista letos míří za obhajobou titulu. Poslední závod na Imole však po pádu v prvním kole nedokončil.

Vstupenky na MS superbiků 2023 v Mostě

Jednodenní vstupenka v rámci závodního víkendu pro dospělého v předprodeji stojí 350 Kč na pátek, respektive 750 Kč na sobotu nebo neděli. Celovíkendový lístek vyjde na 1 500 Kč, na místě zaplatíte o čtyři stovky více.

Připlatit si můžete i za vstup do paddocku, děti do šesti let mají vstup zdarma, ty od šesti do osmnácti roků pak zvýhodněné cenovky. Veškerý přehled lístků a jejich cen najdete na oficiálním webu Autodromu Most.

Pořadí MS superbiků 2023

Suverénním lídrem letošního ročníku WorldSBK je španělský závodník Álvaro Bautista (Ducati). Osmatřicetiletý jezdec, který do sezony 2018 působil v MotoGP, dominoval už loňské sezoně a tento rok míří za obhajobou titulu. Se ziskem 391 mistrovských bodů má sedmdesátibodový náskok před druhým Turkem Toprakem Razgatlıoğlem (Yamaha). Právě oni dva si za prvních sedm závodních víkendů tohoto roku rozebrali veškerá vítězství. Třetí Ital Andrea Locatelli (Yamaha) už na lídra ztrácí propastných 183 bodů.

Máte v plánu poslední červencový víkend na WorldSBK do Mostu vyrazit? Pokud ano, neváhejte a označujte náš instagramový účet @garáž.cz. Rádi budeme vaše zážitky z autodromu sdílet!

Načítám