Hlavní obsah

Máte poslední možnost koupit u nás velkou rodinnou Toyotu. Jezdí za pár, na zbývající kusy navíc dostanete obří slevu

Foto: Jiří Čermák

Dny vlajkového SUV Toyota Highlander na evropských trzích jsou definitivně sečteny. Na české zákazníky čeká u dealerů posledních sto skladovek a Toyota se loučí ve velkém stylu - se slevou skoro 300 tisíc.

Článek

Nabídku SUV rozšířil Highlander před čtyřmi lety a s délkou skoro pět metrů se hned usadil na pozici vlajkového modelu Toyoty. Nabídnul výhradně hybridní pohon a až sedm míst k sezení, což byla svěží alternativa k zavedené konkurenci.

Hybridní pohon se skládal z 2,5litrového benzinového čtyřválce s elektrickým dopingem. Společně s elektromotory produkovala soustava 248 koní a navzdory dvoutunové pohotovostní hmotnosti rozpohybovala tohoto obříka na stovku za 8,3 sekundy. Zároveň se vyznačovala příjemnou spotřebou, vždyť Highlander zvládal dlouhodobě jezdit za hodnoty kolem sedmi litrů.

Příjemné japonské SUV se u nás však dlouho neohřálo. České zastoupení značky oznámilo, že na skladech zbývá poslední stovka kusů, pak model u nás (a celé Evropě) definitivně končí. Aby nás to ale nemrzelo tolik, připravila Toyota na všechny zbývající vozy parádní zvýhodnění.

Foto: Jiří Čermák

Highlander pochází z Ameriky, čemuž odpovídá i velkorysý vnitřní prostor.

Sedmimístné SUV ve výbavách Comfort, Prestige a Executive totiž dramaticky zlevnila. V závislosti na výbavě se bavíme o zvýhodnění 232 500 Kč až 291 000 Kč. Akční ceník Highlanderu tak dnes startuje na částce 1 317 500 Kč, vyšší výbava stojí 1 453 500 Kč, nejvyšší 1 649 000 Kč.

A nabídka komfortních prvků je vskutku rozmanitá. V závislosti na zvolené verzi umí Highlander nabídnout třeba 12,3“ obrazovku s navigací, head-up displej, podporu Apple CarPlay a Android Auto, bezdrátové nabíjení telefonu, ventilovaná sedadla nebo přepínatelné digitální zpětné zrcátko.

Toyota zároveň avizuje, že rozlučkovou Final Edition můžete pořídit také v rámci značkového financování Kinto One, v případě Highlanderu se bavíme o měsíční splátce 16 800 Kč bez DPH. Raději ale neváhejte, něco nám říká, že po posledních skladovkách se jenom zapráší.

Načítám