Hlavní obsah

Hvězda F1 dostala novou hračku s poctivou V12 za desítky milionů: Na odtahovce skončila hodinu po předání

Foto: Aston Martin

Horkokrevný Španěl Fernando Alonso je i ve svých třiačtyřiceti letech ústřední postavou formule 1, kde prohání o generaci mladší juniory. A protože reprezentuje barvy Aston Martinu, dočkal se teď od britské značky milého dárečku.

Článek

Dvojnásobný mistr světa a vítěz 32 Velkých cen Fernando Alonso si totiž převzal svůj hypersport Aston Martin Valkyrie. Na jeho tvorbě se podílel legendární konstruktér Adrian Newey (nyní hodně spojovaný s přestupem k Astonu, náhoda?) a pod kapotou najdeme dvanáctiválec s výkonem přes 1 100 koní.

Design vozu je inspirovaný Alonsovým aktuálním monopostem, který bohužel nešlape tak jako loni. Zatímco v minulé sezoně Španěl vybojoval i několik umístění na stupních vítězů (a v Monaku nebyl daleko od vítězství), letos je rád, když se propracuje na bodované pozice.

Na atraktivitě hypersportu to ale nic nemění. Typické lakování Aston Martin Racing Green doplňují limetkové linky, v kabině zase najdeme plejádu detailů zhotovených z uhlíkových vláken a alcantary, na opěrkách hlavy pak nechybí logo samotného pilota.

„Jen těžko lze vyjádřit slovy, jak moc jsem se na tento den těšil. Sednout za volant vlastní Valkyrie, na které jsem úzce spolupracoval s týmem Q by Aston Martin, je něco speciálního,“ netajil se Alonso radostí z vozu, jehož cena startuje na v přepočtu 67 milionech korun.

Dlouho mu ale nevydržela. Údajně pouhou hodinu po předání byla specialitka spatřena nepojízdná v ulicích Monaka a kolem ní běhal houf docela nešťastných mechaniků. Jak dokládá přiložené video, auto nakonec skončilo na odtahovce.

Na první pořádnou projížďku si tak španělský pilot bude muset ještě nějaký čas počkat. I tak mu ale nejnovější přírůstek v jeho garáži tiše závidíme!

Načítám