Hlavní obsah

Horké novinky na mosteckém autodromu: Známe termín MS superbiků a chystané inovace. Potěší snad všechny fanoušky

Foto: Autodrom Most

Nejprestižnější závod mosteckého kalendáře - mistrovství světa WorldSBK – se přesouvá z července na polovinu května. Zahájí tak nabitou motocyklovou sezonu v ČR.

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

I v příštím roce se fanoušci motorsportu mohou na mosteckém autodromu těšit na pořádnou nálož atraktivní podívané. Sezonu odstartuje MS superbiků, které si letos nenechalo ujít skoro 60 tisíc diváků. Namísto dosavadního prázdninového termínu se tentokrát pojede od 16. do 18. května 2025, i z toho důvodu, aby závod nebyl zbytečně blízko soutěžnímu víkendu série MotoGP, jež se po několika letech vrací do Brna.

„Chtěli jsme vyjít vstříc fanouškům, pro které bude červenec nabitý motocyklovými podniky nejen v ČR. Květnový termín jsme zvolili i s ohledem na tradiční domácí akce a věříme, že bude skvělým startem sezony,“ řekl k odhalení novinek mosteckého autodromu generální ředitel Josef Zajíček.

Další příjemnou novinkou je sjednocené vstupné pro všechny návštěvníky, kteří se s lístkem dostanou kamkoliv včetně paddocku a závodního asfaltu. Jednodenní vstupenka byla navíc zlevněna z 1 500 na 1 100 Kč, děti do 15 let mají vstup na akci zdarma.

Foto: Autodrom Most

Součástí závodního víkendu WorldSBK bude i čtvrteční běh na dráze pro veřejnost.

Investice 25 milionů

Mostecký autodrom dále potvrzuje, že před začátkem příští sezony zainvestuje do modernizace celého areálu pětadvacet milionů korun. Cílem inovací má být zlepšený komfort a zážitek návštěvníků, ale i zvýšená bezpečnost na trati.

Dojde například ke kompletně novému ozvučení diváckého svahu nebo modernizaci technologií parkovného pro rychlejší a pohodlnější odbavení. Dále se počítá s opravou povrchu dráhy v nejexponovanějších zatáčkách, aby zůstala zachována špičková kvalita asfaltu. Nainstalují se nové bezpečnostní bariéry, nová generace LED panelů coby signalizace jezdcům, ale přijde i modernější software kamerového systému pro sportovní komisaře.

Foto: Autodrom Most

Autodrom Most vychází z vlastní vůle vstříc domácnostem z bezprostřední blízkosti okruhu, na trati se nově bude jezdit nanejvýš do šesté hodiny podvečerní.

Letošní sezona však nebude jen o superbicích. Fanoušci mohou poslední prázdninový víkend (29. až 31. srpna 2025) vyrazit na další dnes už tradiční akci, a sice tahače Czech Truck Prix doprovázené evropskou sérií NASCAR. Ty letos doplní další dvě série – Triumph Competition & British GT a Super Sixties. Na své si tak přijdou i fandové starších kousků.

Zajíček společně se svým týmem plánuje v roce 2025 navázat na úspěšnou veteránskou akci Czech Oldtimer Express. Její třetí ročník se uskuteční počátkem května a na padesátku českých veteránů čeká pět etap a více než 2 000 km po Německu, Švýcarsku a Francii, přičemž celá akce vyvrcholí v Cannes na francouzské Riviéře.

Související témata:
Načítám