Hlavní obsah

Hořká premiéra osmnáctiletého mladíčka v F1: „Nový Verstappen“ rozbil auto po pouhých 11 minutách

Foto: F1

Jmenuje se Andrea Kimi Antonelli, minulý týden oslavil osmnácté narozeniny a ve formuli 1 se mu věští zářná budoucnost pod křídly Mercedesu. Debut v monopostu F1 však nemohl dopadnout hůře.

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

Italský jezdec Andrea Kimi Antonelli je mnohými označován za nového Maxe Verstappena. Dravý mladíček zatím sbíral trofeje v nižších závodních sériích a letos poprvé naskočil do F2, odkud je to už jen krůček do královny motorsportu.

A nevede se mu vůbec špatně, pravidelně boduje a během léta získal dokonce dvě vítězství – jedno sprintové, druhé v hlavním závodě. Kimi je součástí mládežnické akademie Mercedesu a ti odvážnější tvrdí, že by do továrního týmu mohl coby jezdec naskočit už v příští sezoně, kde by nahradil odcházejícího sedminásobného šampiona Lewise Hamiltona. Svou připravenost měl ukázat tento víkend při svém tréninkovém debutu na italské Monze.

Foto: F1

Seznamte se: Andrea Kimi Antonelli je čerstvě osmnáctiletý talent.

Ten však pro italského pilota skončil katastrofálně. Vůz Mercedesu rozbil po pouhých jedenácti minutách na dráze, kdy neodhadl nájezdovou rychlost do poslední zatáčky, ztratil kontrolu nad autem a skončil v bariéře. Ač nešlo o úplně malou ránu, lze předpokládat, že mechanici stihnou dát vůz George Russella pro zbytek závodního víkendu do pořádku. A co je hlavní, mladičký jezdec hned vyskočil a je zcela v pořádku.

Svou první opravdovou účast v programu formule 1 si však Kimi příliš neužil. Nepředpokládáme ale, že by se Mercedes o jeho angažování rozhodoval na základě jedné nešťastné nehody. Ostatně, kdo nebourá…

Související témata:
Načítám