Hlavní obsah

Honda oznamuje velký návrat do segmentu, ze kterého všichni ostatní utekli. Tuto nečekanou novinku bude prodávat i u nás!

Foto: Honda

Pětadvacet let v oblasti hybridních technologií, to si žádá pořádnou oslavu. A tak japonská Honda oznamuje návrat sportovního kupé s ikonickým názvem, které se má prodávat dokonce i u nás!

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

Honda letos slaví 25 let inovací hybridních technologií a pomyslnou třešničkou na dortu se stane jeden velký comeback. Japonci totiž oficiálně oznamují návrat sportovního kupé Prelude, jehož koncept se veřejnosti ukáže už tento týden na Festivalu rychlosti v Goodwoodu.

Původní model Prelude se v Evropě představil před pětačtyřiceti lety. Do roku 2001 vznikal v pěti generacích a po přestávce, která trvala přes dvě dekády, chystá velký comeback. Stran pohonu japonští inženýři zatím příliš sdílní nejsou, potvrdili pouze to, že v útrobách kupátka bude pracovat nějaká forma hybridu.

Foto: Honda

Ještě pár let dozadu byste mohli vybírat z nepřeberného množství sportovních kupé, do dnešního dne však nabídka stihla značně prořídnout. Nová Honda Prelude bude jistě příjemným osvěžením.

„Nový model Prelude představuje nejnovější kapitolu v našem neustále se rozvíjejícím příběhu hybridních vozidel, ale je také výsledkem 25 let jejich inovací. Aby si zachoval své sportovní geny, propojili jsme účinnost a ekologický aspekt elektrifikované jízdy s podmanivým zážitkem z řízení,“ říká hlavní inženýr Tomojuki Jamagami, podle kterého radost z jízdy odpoutá řidiče od každodenního života.

Foto: Honda

Zatím se můžeme pokochat pouze vnější siluetou, ta fandy sportovního svezení jistě nahlodá.

Koncept novodobého modelu Prelude se prvně ukázal už loni na veletrhu Japan Mobility Show a ani v Goodwoodu se nedozvíme veškeré zbývající informace. Honda nejspíše ukáže jen prototyp, který ani neumožňuje nahlédnout do kabiny. Na druhou stranu, minimálně podle vnějších tvarů a proporcí si troufáme říct, že tohle by mohl být ten správný návrat ke kořenům pro všechny automobilové nadšence!

A co víc, comeback se netýká jen domácího Japonska. Prelude se má stát globálním modelem a Honda už potvrdila, že se jej dočkáme také na evropských trzích! Protože je ale koncept pořád ještě v plenkách, očekáváme příjezd hotového auta v roce 2025, zatímco na cestách by se mohl objevit o rok později. Tak šup šup!

Načítám